Η επέλαση του Χριστουγεννιάτικου χιονιά
Inside Stories

Η επέλαση του Χριστουγεννιάτικου χιονιά

Αισθητή, ολοένα και περισσότερο, γίνεται η ραγδαία μεταβολή του καιρού. Η επίσκεψη του χιονιά ακόμα και στην Αττική αναμένεται από …ώρα σε ώρα. Ήδη οι πρώτες νιφάδες θα επισκεφτούν και τους γύρω ορεινούς όγκους της Αττικής ενώ με το Χριστουγεννιάτικο λευκό σκηνικό θα ντυθεί όλη η χώρα.


Ήδη βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια και ορεινά της ελληνικής επικράτειας με την κάθοδος του χιονιά να αναμένεται και στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τα δυτικά του νομού Ιωαννίνων.

Αντίστροφα μετά και ο υδράργυρος που σημειώνει ρεκόρ πτώσης από τους 21 βαθμούς στους μείων του μηδενός!
Η κάθοδος του χιονιά στη πρωτεύουσα
Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων καλό θα είναι να προμηθευτούν με αλυσίδες καθώς όσο θα πέφτει η νύχτα τόσο οι λευκές νιφάδες θα κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Η λευκή επέλαση θα ξεκινήσει στη νότια Ελλάδα, στη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι Σποράδες και ο Αμβρακικός κόλπος. Στα ορεινά σε Θεσσαλία και Στερεά, στο Πήλιο, τον Παρνασσό, στα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και σε Πάρνηθα και Πεντέλη επίσης αναμένεται χιονιάς.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα με πτώση χιονιού ακόμα και στην Αθήνα, στα βουνά των Κυκλάδων και στα ορεινά της Εύβοιας.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται για την Κυριακή ωστόσο θα επικρατεί παγετός που θα συνεχιστεί και την Δευτέρα.
Πηγή: www.newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved