Ο “Καβαλιέρε” νομοθετεί προς όφελός του
G-Politics

Ο “Καβαλιέρε” νομοθετεί προς όφελός του

Πλήρη έλεγχο ήθελε ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο Διαδίκτυο και τη συνδρομητική τηλεόραση της χώρας του, προς όφελος των επιχειρηματικών του συμφερόντων και της κυβερνητικής του επιρροής, αποκαλύπτει έγγραφο που διέρρευσε από τοn ιστότοπο WikiLeaks.


Επισήμως, η νομοθεσία που σχεδίαζε η ιταλική κυβέρνηση έχει στόχο την εφαρμογή μίας οδηγίας της ΕΕ για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προστασία των παιδιών από ακατάλληλες εκπομπές, την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και άλλους ανάλογους σκοπούς, ανέφερε ο αμερικανός διπλωμάτης που συνέταξε το διπλωματικό τηλεγράφημα.
Παράλληλα όμως η νομοθεσία θα «πρόσφερε μία βάση για την κίνηση νομικής διαδικασίας κατά των μέσων που αποδεικνύεται ότι είναι εμπορικά ή πολιτικά αντίπαλα στην κυβέρνηση», σημειώνει.
Η κυβέρνηση ήθελε να καταστήσει τους παρόχους διαδικτύου, καθώς και ιστότοπους όπως το YouTube και το BlogSpot, υπεύθυνους για το περιεχόμενο τους και άρα να είναι πλέον δυνατό να κατηγορηθούν για δυσφήμηση. Αυτό θα σήμαινε «τον θάνατο του διαδικτύου στην Ιταλία», ανέφερε ο αμερικανός διπλωμάτης.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει ενοχληθεί στο παρελθόν από το κοινωνικό δίκτυο Facebook, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση μίας εθνικής «Ημέρας χωρίς Μπερλουσκόνι», αλλά έχει φιλοξενήσει και πολλές σελίδες με τίτλο «Σκοτώστε τον Μπερλουσκόνι», επισημαίνει η εφημερίδα ‘El Pais’, που δημοσίευσε το έγγραφο.
Το διπλωματικό τηλεγράφημα αναφέρει ότι σχεδιάζονταν και άλλα μέτρα που θα ωφελούσαν τον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset του Μπερλουσκόνι και θα τιμωρούσαν τον αντίπαλό του Sky. Αυτά περιλαμβάνουν τη θέσπιση ορίων στις διαφημίσεις και αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς στη μετάδοση εκπομπών για ενήλικες στη συνδρομητική τηλεόραση.


Πηγή: newsbomb

http://www.newsbomb.gr/diethni/story/o-kabaliere-nomothetei-pros-ofelos-tou

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved