Πτώση τζίρου των εταιρειών Επικοινωνίας και Διαφήμισης στην  περιφέρεια
G-Business

Πτώση τζίρου των εταιρειών Επικοινωνίας και Διαφήμισης στην περιφέρεια

Τη σημαντική πτώση τζίρου των εταιρειών Επικοινωνίας και Διαφήμισης στην περιφέρεια, που ξεπερνά το 50%, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης ΕπιχειρήσεωνΔιαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος, Ντίνος Κωστόπουλος, κατά την ομιλία του με αφορμή τα 45 χρόνια Επικοινωνίας και Διαφήμισης στην Ελλάδα(1965-2010).

Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, «αν δεν αλλάξει η κατάσταση στους επόμενους 2-3 μήνες, δυστυχώς το 2011 αναμένεται να κλείσουν
χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με απρόβλεπτες δραματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ήδη το 2010 έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου και δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι ιστορικές εφημερίδες
της περιφέρειας κλείνουν γιατί αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αν δοθεί, επιτέλους, το 30% των κρατικών διαφημίσεων στην περιφέρεια -όπως αυτό προβλέπεται από σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν- τότε η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ελληνικής περιφέρειας θα αντιστραφεί».

Στην ίδια εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΕΕΔΕΒΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο χώρο της Επικοινωνίας ο καθηγητής Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Μάνος Ιατρίδης, ο αείμνηστος Άλκης Στέας της ιστορικής διαφημιστικής Ηχώ, ο κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Νίκος Μπιλιλής και ο πρώτος Γεν. Γραμματέας της ΕΔΒΕ, πρώην νομάρχης και δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Ασπασίδης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ: Business Today

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved