Τρομοπακέτα και στην Ρώμη;
Inside Stories

Τρομοπακέτα και στην Ρώμη;

Λήξη συναγερμού στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ρώμη, καθώς οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι το ύποπτο πακέτο δεν περιείχε εκρηκτικά.


Οι αρχές διενεργούν έρευνες σε όλες τις πρεσβείες και τις διπλωματικές αποστολές της ιταλικής πρωτευούσας. Εξετάζουν επίσης δέματα με παραλήπτες πρεσβείες, τα οποία δεν έχουν παραδοθεί ακόμη.
Ο απολογισμός των δύο προηγούμενων εκρήξεων είναι δύο τραυματισμοί υπαλλήλων των πρεσβειών της Ελβετίας και της Χιλής. Ο ένας υπάλληλος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στην πρεσβεία της Χιλής, στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στη Βία Βένετο, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός άνδρα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματισμός του υπαλλήλου δεν είναι σοβαρός.
Η εισαγγελία της Ρώμης άνοιξε το φάκελο της τρομοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι για να ενημερωθεί με τις δύο, πλεόν, εκρήξεις σε πρεσβείες στην ιταλική πρωτεύουσα.
Την είδηση για την έκρηξη ανακοίνωσε και η ιταλική αστυνομία χωρις να διευκρινίσει περαιτέρω.
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μερικές ώρες μετά από την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στην πρεσβεία της Ελβετίας, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου.
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη. Η αστυνομία έχει ειδοποιήσει τους υπαλλήλους της πρεσβείας να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ελέγχουν εξονυχιστικά την αλληλογραφία. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περαιτέρω μέτρα, όπως η εκκένωση της πρεσβείας για προληπτικούς λόγους.
Πού στρέφονται οι έρευνες
Με την υπόθεση του Ελβετού αναρχικού, Μάρκο Κάμενις, συνδέεται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη δέματος, το πρωί, στην ελβετική πρεσβεία.
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πίσω από την επίθεση, βρίσκονται πιθανότατα Ιταλοί αναρχικοί, που ζητούν την απελευθέρωση του Μάρκο Κάμενις, του 58χρονου Ελβετού, ο οποίος θεωρείται εμβληματική φιγούρα του αναρχικού-οικολογικού κινήματος.
Τη δεκαετία του ΄70 ο Κάμενις ανέπτυξε δράση με θέσεις και παρεμβάσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας. Το 1980 συνελήφθη για σαμποτάζ ελβετικών μονάδων παραγωγής ατομικής ενέργειας. Κατάφερε να αποδράσει το 1981 και επί εννέα χρόνια ζούσε στην Ιταλία με πλαστά προσωπικά στοιχεία. Το 1991 συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές, με μία νέα κατηγορία, αυτή του σαμποτάζ σε βάρος του δικτύου ηλεκτροδότησης και καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης. Μετά τη μεταφορά του σε εννέα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα, το 2002 εκδόθηκε στην Ελβετία. Το 2004 η ελβετική δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε κάθειρξη 17 ετών για τη δολοφονία δεσμοφύλακα, ενώ αθωώθηκε για άλλη, παράλληλη κατηγορία, που σχετιζόταν με ανθρωποκτονία συνοριακού φύλακα. Το 2007 το εφετείο της Ζυρίχης μείωσε την καταδίκη του, από δεκαεπτά σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και αν δείξει καλή διαγωγή, ο Ελβετός αναρχικός μπορεί να αποφυλακισθεί μέσα στο 2012.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, οι Ιταλοί αναρχικοί με τη σημερινή τους επίθεση, ζητούν την άμεση αποφυλάκισή του.
Πηγή: www.newsbomb.gr

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/tromopaketa-kai-sthn-rwmh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved