Την Πέμπτη η απόφαση για την «νομική ασπίδα» του Σίλβιο
G-Politics

Την Πέμπτη η απόφαση για την «νομική ασπίδα» του Σίλβιο

Την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, σχετικά με τη «νομική ασπίδα», που θα προστατεύει τον Iταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις δίκες που εκκρεμούν σε βάρος του.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, οι δικαστές, εξέτασαν και πάλι λεπτομερώς το νόμο, στάθηκαν στα κύρια του σημεία και έλαβαν σαράντα οκτώ ώρες χρονικό περιθώριο για να αποφασίσουν.

Ο νόμος, γνωστός ως «εύλογο κώλυμα», (legittimo impedimento) έχει, προσωρινή, δεκαοκτάμηνη διάρκεια, και βασίζεται στην λογική ότι εξαιτίας των κυβερνητικών του υποχρεώσεων, ο «Καβαλιέρε» δεν μπορεί να είναι παρών στην κάθε δικάσιμο. Κατά συνέπεια, οι δικαστικές υποθέσεις που τον αφορούν, πρέπει να «παγώσουν». Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Iταλοί ανώτατοι δικαστές, πρόκειται, πιθανώς, να ζητήσουν την μερική αναθεώρηση του νόμου, αφήνοντας ανοικτή την δυνατότητα «ερμηνείας» του.

Σε ότι αφορά το πολιτικό μέλλον του «Καβαλιέρε», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ετοιμάζεται, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, να αλλάξει το όνομα του κόμματός του: από «Λαός της Ελευθερίας»(Popolo della Libert?) σε «Ιταλία», (Italia). H κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους σχολιαστές, στοχεύει σε μια πρώτη «ανανέωση» της εικόνας της κεντροδεξιάς, μετά τη φθορά και τις συνεχείς έριδες, που οφείλονταν στην απομάκρυνση του προέδρου της βουλής και πρώην συμμάχου, Τζανφράνκο Φίνι


Πηγή: newsbomb
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/thn-pempth-h-apofash-gia-thn-nomikh-aspida-toy-silbio

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved