Τι κάνει σήμερα η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου;
G-Politics

Τι κάνει σήμερα η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου;

Από μικρό κοριτσάκι ακόμα, το όνειρό της ήταν να γίνει Βιολόγος. Και να που το όνειρό της σύντομα θα γίνει πραγματικότητα μιας και ήδη βρίσκεται στην Αγγλία για να ξεκινήσει τις σπουδές της...

Η μεγάλη απογοήτευση που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο όταν με επιστολή του, το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης της ανακοίνωνε πως δεν είχε γίνει δεκτή, παρά το γεγονός ότι ήταν άριστη μαθήτρια στο Κολλέγιο Αθηνών και μάλιστα αποφοίτησε από αυτό ως αριστούχος στις αρχές του καλοκαιριού, για λίγο την λύγισαν. ‘Τσαλάκωσαν την ψυχολογία της’ λένε εκείνοι που τη ζούσαν από κοντά εκείνο το διάστημα και γνωρίζουν πόσο πολύ θα της στοίχιζε μία τέτοια προοπτική. Άλλωστε, όλοι όσοι την συναναστρέφονται, γνωρίζουν πως η 17χρονη κόρη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμαζόταν για τις σπουδές της, από την Α’ Λυκείου. Μάλιστα, όταν άρχισε το Λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών, είχε επιλέξει την κατεύθυνση Ι.Β., δηλαδή το International Baccalaureate. Κάτι που σήμαινε πως δεν μπορούσε να δώσει εξετάσεις σε Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά θα παρακολουθούσε ειδικά μαθήματα που θα την προετοίμαζαν για τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία και την ενδιέφεραν.

Το ταξίδι στο Λονδίνο και την Οξφόρδη

Ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν Έλληνες που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, αναγνώρισαν ανάμεσά τους τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει αμέριμνος τα ψώνια του στο Harrods μαζί με τη σύζυγό του Άντα και την κόρη τους Μαργαρίτα. Παρά το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε πολλές πολιτικές σκοτούρες εκείνες τις μέρες, για τον ίδιο προείχε η σταδιοδρομία της κόρης του που ως γνωστό είναι η μεγάλη του αδυναμία. Έπρεπε να βρίσκεται κοντά της αυτές τις λίγες μέρες που έπρεπε να βρεθεί για να εξιχνιάσει το ‘έδαφος’ για τα πανεπιστήμια που την ενδιέφεραν. Και καθόλου ξέγνοιαστες δεν ήταν φυσικά αυτές οι μέρες, παρόλο που οι τρεις τους αφιέρωσαν και λίγο χρόνο για προσωπική τους ευχαρίστηση όπως ήταν μία βόλτα στα μαγαζιά του Λονδίνου, δείπνο σε μερικά από τα πιο in restaurant της βρετανικής πρωτεύουσας αλλά μέχρι εκεί. Προείχε να ψάξουν άμεσα για τα κατάλληλα πανεπιστήμια όπου η Μαργαρίτα Παπανδρέου θα σπούδαζε την αγαπημένη της επιστήμη, την Βιολογία. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και θα μπορούσε να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση, εκείνη προτίμησε τη συγκεκριμένη επιστήμη. Στο μόνο που μιμήθηκε τον πατέρα της ήταν πως θέλησε να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και όχι σε κάποιο στην Ελλάδα. Και τελικά επέλεξε το Imperial College. Στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας. Εκεί έχει ξεκινήσει ήδη τις σπουδές της και σκοπεύει να συνεχίσει αργότερα είτε στην Αγγλία, είτε στην Αμερική.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved