Μόνιμη τελικά η θέση του «Εθνάρχη»;
Inside Stories

Μόνιμη τελικά η θέση του «Εθνάρχη»;

"Ως δήμαρχος της πόλης χαιρετίζω και υποκλίνομαι στον μεγάλο αυτόν Έλληνα" η χαρακτηριστική δήλωση του οικοδεσπότη Γιάννη Μπουτάρη ολοκληρώνοντας το μεσημέρι την ομιλία του κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδίκασε οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης ή αντιπαράθεσης γίνεται με αφορμή την τελετή ενώ έπλεξε το εγκώμιο του «λιτού» και «αυστηρού» Καραμανλή, λέγοντας πως «ήταν πρόεδρος όλων των Ελλήνων κι έτσι θα παραμείνει στην πόλη που τον τιμά».




Στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 5000 θεσσαλονικείς, μίλησε με θερμά λόγια ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους προσφωνώντας τους «Μακεδόνισσες και Μακεδόνες», σημείωσε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε τη σφραγίδα του στον τόπο και πως ως εθνάρχης ένωσε τη χώρα και αποτέλεσε σύμβολο για τη χώρα και τους πολίτες.



Με θερμά λόγια μίλησε και ο Υπουργός Αμύνης, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα πως το άγαλμα βρίσκεται στη φυσική του θέση, να ατενίζει τον Θερμαϊκό, κάνοντας πολλούς να λένε ότι «έκλεισε» το θέμα μετακίνησης του ανδριάντα σε άλλη θέση.


Άφαντος ο Καρατζαφέρης!

Μπορεί ο Εθνάρχης να «ένωσε τη χώρα» όπως επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, δεν κατάφερε να ενώσει την γαλάζια πολυκατοικία!


Εκτός από την αναμενόμενη απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, απών ήταν τελικά και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.



Οι «κακές γλώσσες» λένε πως ο ένοικος της πολυκατοικίας είναι ενοχλημένος από τον τρόπο που οργανώθηκε η σημερινή τελετή. Ωστόσο με ανακοίνωσή του το κόμμα επικαλείται λόγους…απόστασης!


''Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μία ισχυρή πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Έθνος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, που επικαλείται την επίσκεψη του κ. Καρατζαφέρη στην Κύπρο για να αιτιολογήσει την απουσία του από την τελετή αποκαλυπτηρίων. Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politikh/story/monimh-telika-h-thesh-toy-ethnarchh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved