Συνάντηση επιφανών ακαδημαϊκών στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση
Inside Stories

Συνάντηση επιφανών ακαδημαϊκών στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία από αμερικανικά πανεπιστήμια" δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθηγητής Κώστας Γραμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με ακαδημαϊκούς και καθηγητές ελληνικών σπουδών, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση και τους προσκεκλημένους παρουσίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Λουκάς Τσίλας. Ο κ. Γραμμένος παρουσίασε τα προγράμματα και τις προοπτικές του πρώτου κρατικού πανεπιστημίου στην χώρα μας, το οποίο λειτουργεί από το 2007, και τα μαθήματα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, ενώ οι φοιτητές καταβάλλουν δίδακτρα.

Τόσο ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, όσο και ο αντιπρόεδρός του, καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος απάντησαν σε αρκετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για την υποδομή και τη λειτουργικότητα του πανεπιστημίου, καθώς και για τους τομείς που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν συνεργασίες με πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, κυρίως στο μεταπτυχιακό τομέα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια προσέλκυσης ατόμων ελληνικής καταγωγής και στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα κέντρα ελληνικών σπουδών.

Οι κ.κ. Γραμμένος και Μουσιόπουλος είχαν συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή πρυτάνεων ελληνικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Ελληνοαμερικανών που διαπρέπουν στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας και την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.www.newsbomb.gr

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/synanthsh-epifanwn-akadhmaikwn-sto-idryma-alexandros-wnash

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved