Τέλος ο Μουμπάρακ-Αναλαμβάνει ο στρατός
G-Politics

Τέλος ο Μουμπάρακ-Αναλαμβάνει ο στρατός

Τον έλεγχο της Αιγύπτου ανέλαβε ο στρατός μετά την παραίτηση Μουμπάρακ. Το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο διαβεβαίωσε ότι μελετά τις λαϊκές διεκδικήσεις και δεν προτίθεται να " υποκαταστήσει τη νομιμότηταστην οποία προσβλέπει ο λαός της Αιγύπτου".

Νωρίτερα εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι, που έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ και τους γύρω δρόμους του Καίρου, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς την ώρα, που ανακοινώνονταν η παραίτηση Μουμπάρακ.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι" σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης. Εκατοντάδες άνθρωποι, σε πολλές αραβικές χώρες, γιόρτασαν με διαδηλώσεις τη "νίκη" του αιγυπτιακού λαού και την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου .

Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι, η σημερινή είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής του.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, ο αιγύπτιος Αμρ Μούσα, δήλωσε από τη μεριά του ότι είναι βέβαιος ότι η χώρα του θα επιλέξει το σωστό δρόμο.

Η αντιπολιτεύομενοι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" ζήτησαν από το στρατό να παραδώσει σύντομα την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση.

Την παραίτηση Μουμπάρακ ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομάρ Σουλειμάν: «Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Αίγυπτος, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να παραιτηθεί και έχρισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αρμόδιο για τις υποθέσεις της χώρας. Ας μας βοηθήσει όλους ο Θεός».

Όσο για τον Μουμπάρακ έχει μετακομίσει προς το παρόν με την οικογένειά του στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.

Η ελβετική κυβέρνηση δέσμευσε άμεσα, από σήμερα, περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πιθανόν να ανήκουν στον πρώην ηγέτη της Αιγύπτου

Οι ελβετικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τι ύψους είναι οι καταθέσεις του Μουμπάρακ, που δεσμεύθηκαν άμεσα.

Νωρίτερα είχε παραιτηθεί και ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, Χόσαμ Μπαντράουι, που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος χρειάζεται νέα κόμματα.

Πάντως και σήμερα τελευταία ημέρα εξουσίας του Χόσνι Μουμπάρακ, δεν έλειψαν τα αιματηρά επεισόδια.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στην πόλη αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά και ακόμη 20 τραυματίστηκαν όταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν στις στέγες κτιρίων. Πηγή: newsbomb.gr


Δείτε το video:




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved