Τα μυστικά της Τζένιφερ Άνιστον
Showbiz

Τα μυστικά της Τζένιφερ Άνιστον

Η «δική μας» Τζένιφερ, μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς των ημερών μας, γεννήθηκε στις 11/2/69 (ώρα 22:22) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.


Ο πατέρας της (επίσης ηθοποιός) είναι Κρητικός στην καταγωγή (ονομάζεται Ιωάννης Αναστασάκης) και η ίδια όταν ήταν παιδί έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα.
Ο δρόμος για μια λαμπρή καριέρα άνοιξε με το ρόλο της Rachel στην σειρά Friends και, όπως συμβαίνει συχνά με τις περισσότερες γυναίκες Υδροχόους, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κτύπησε κατευθείαν στο ...ψαχνό. Η αμοιβή της για κάθε επεισόδιο έφτασε να είναι ένα εκατομμύριο δολάρια, κάτι όχι και τόσο παράξενο αστρολογικά, αφού η θέση του Άρη στο 2ο οίκο και το Σκορπιό δείχνει ότι το χρήμα θα είναι πάντα μια βασική προτεραιότητα για εκείνην. Παράλληλα, η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα παραπέμπει στις φιλανθρωπίες και τις δωρεές της που είναι ουκ ολίγες.
Αξίζει να σταθούμε περισσότερο στις ιδιότητες και τη φύση του συγκεκριμένου Άρη, ο οποίος εκτός των άλλων σχηματίζει και ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Ερμή στον 4ο οίκο και το Μεσουράνημα στον Καρκίνο. Προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω καθόλου κάποιες πρώιμες, ίσως και σκληρές, σεξουαλικές εμπειρίες, οι οποίες έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας της. Ένας διεγερμένος Άρης στον Σκορπιό, εμπλουτισμένος με τα φαντασιακά στοιχεία του Ποσειδώνα, είναι σίγουρα μια «μηχανή του σεξ» και μπορεί να παίξει το ίδιο καλά τόσο τον θηλυκό, όσο και τον αρσενικό ρόλο.
Η επαγγελματική επιτυχία της Τζένιφερ Άνιστον εξαργυρώθηκε άμεσα και στην προσωπική της ζωή, αφού ...διπλάρωσε έναν από τους πιο σέξι άνδρες του Χόλυγουντ. Όμως, λίγο ο Κρόνος πάνω σχεδόν στην ακμή του 7ου οίκου, λίγο το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και ο πρίγκιπας του παραμυθιού αποδείχθηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης της
Ο γάμος της με τον Μπραντ Πιτ έγινε αμέσως μετά την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του (το 2000), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την επιρροή του στον 7ο οίκο. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη και αντίθετα με τις προδιαγραφές του πλανήτη, χώρισαν το 2005, καθώς η προοδευμένη Σελήνη στον Κριό διεκπεραίωνε το διπλό της ραντεβού με τον Κρόνο και την ακμή του 7ου οίκου.
Μεγάλη πίκρα και μεγάλο ψυχικό βάρος θα έλεγε κανείς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ταυτόχρονη διέλευση του Πλούτωνα πάνω από τη γενέθλια Σελήνη της στον Τοξότη. Αυτός ο χωρισμός ήταν κάτι περισσότερο από μια απογοήτευση ή μια διάψευση, ήταν ένας επώδυνος μηδενισμός και ίσως η δημοφιλής ηθοποιός να μην τον ξεπεράσει ποτέ.
Για τα αίτια του διαζυγίου έχουν ειπωθεί πολλά και σίγουρα ο «άτακτος» Μπραντ φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Από την άλλη πλευρά, η αλήθεια είναι ότι αστρολογικά η Άνιστον, παρά την έξωθεν καλή μαρτυρία που ξέρουν να κερδίζουν ο Ωροσκόπος της στο Ζυγό και ο γωνιακός Κρόνος και παρά την ηφαιστειώδη και θελκτική σεξουαλικότητα της, δεν φαίνεται να είναι και από τους πιο εύκολους χαρακτήρες.
Την πειθαρχία και την υπευθυνότητα του Κρόνου έρχεται να συνοδεύσει το τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη, ένας συνδυασμός που υποδηλώνει αυταρχισμό, και -με δεδομένη τη θέση του Ήλιου στον Υδροχόο- πολλές αντιφάσεις.
Η Αφροδίτη στον Κριό σε αντίθεση με το Δία και τον Ουρανό, κινείται επίσης σε μια μάλλον φιλελεύθερη όσο και εγωιστική κατεύθυνση και τελικά εφ’ όσον αυτές οι τάσεις εξωτερικεύονται από την ίδια την Άνιστον (όπως θα δούμε υπάρχει και το ενδεχόμενο της προβολής των ιδιοτήτων της), είναι δύσκολο για κάθε άνδρα να επιβιώσει δίπλα της, αφού καλείται να συντονιστεί σε ρυθμούς που αλλάζουν κατά το δοκούν.
Η επιπολαιότητα, η ανεξαρτησία και οι τάσεις καλοπέρασης εναλλάσσονται με την πειθαρχία και την αυστηρή κριτική και μέσα σε όλα τα άλλα έρχεται και η Σελήνη στον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα για να ...μπερδέψει ακόμη περισσότερο τον εκάστοτε «γαμπρό» αλλά και την ίδια.
Το πρόβλημα σε ανάλογες περιπτώσεις είναι το ότι αν η «παθούσα» κάτω από την διεύθυνση του αυστηρού Κρόνου επιλέξει να κάνει «το ηθικό και το δίκαιο» καταπνίγοντας τις ορμές της Αφροδίτης (και στην προκειμένη περίπτωση του Άρη της), τότε η «ελαφρότητα» και τα σκάνδαλα της βιώνονται μέσα από τις επιλογές του εκάστοτε συντρόφου. Κάτι που τουλάχιστον στην περίπτωση του Μπραντ Πιτ μάλλον επιβεβαιώθηκε…


Οι καλλιτεχνικές της τάσεις είναι αποτέλεσμα του εξαιρετικά ενεργού Ποσειδώνα, που εκτός από τον Άρη και τον Ήλιο επηρεάζει άμεσα και τη Σελήνη (κάνει σύνοδο με την αστρική). Οι όψεις του Ποσειδώνα με τα Φώτα περιγράφουν παραστατικά την καλλιτεχνική ιδιότητα των γονέων της (ηθοποιοί και οι δύο). Και βέβαια προς την ίδια κατεύθυνση είναι καταλυτική η σύνοδος του «Ποσειδωνιασμένου» Ήλιου με τον τροπικό Ερμή και η αντίθεση του με το τροπικό Μεσουράνημα.
Έχοντας έναν τόσο «δραστήριο» Ερμή αλλά και την Σελήνη στον 3ο οίκο, οι ικανότητες της στις δημόσιες σχέσεις πρέπει να θεωρείται δεδομένες, ενώ είναι θέμα χρόνου το πότε θα εκδηλωθούν και κάποια άλλα συμπτώματα αυτής της υπεροπλίας (συγγραφικό έργο, διδασκαλία ή μια πιο ουσιαστική-επαγγελματική σχέση με τα media).
Με τα συμβατικά κριτήρια, η επιτυχία και η αναγνώριση της φαίνεται να είναι καρπός των τριγώνων του Ερμή με το Δία και τον Ουρανό, ωστόσο είναι γενικότερα αποδεκτό ότι οι αρμονικές σχέσεις παρ’ ότι βοηθούν, δύσκολα εξωθούν σε μια εκκωφαντική επιτυχία.
Επίσης, το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα που παραπέμπει άμεσα σε μια αυξημένη επιρροή στο κοινό, δεν συμβαίνει σε γωνιακούς οίκους ώστε να έχουμε μια «καθαρή» ένδειξη
Ως ...συνήθως από την ίδιο-συναστρία παίρνουμε σαφέστερες απαντήσεις. Η σύνοδος της αστρικής Δήμητρας με τη Σελήνη είναι μια πρώτη ένδειξη της υψηλής δημοφιλίας της Άνιστον, ιδιαίτερα ανάμεσα στις γυναίκες.
Επιπλέον, οι έντονες όψεις του δίπολου Δία-Ουρανού με τον αστρικό Ωροσκόπο (σύνοδος), το αστρικό Μεσουράνημα και τον αστρικό Ερμή (τετράγωνα), δίνουν μια σαφέστερη εικόνα για την καθιέρωση της στο σταρ σύστεμ.
Η Σελήνη της Άνιστον είναι μάλλον ο πιο «αδύναμος κρίκος» στο ωροσκόπιο της, αφού εκτός από τα διαρκή υπαρξιακά ερωτήματα του Πλούτωνα καλείται να αντιμετωπίσει και τις έμπρακτες απογοητεύσεις που απορρέουν από το τετράγωνο της με τον αστρικό Κρόνο.
Έτσι, ενώ αρχικά φαίνεται πως και οι δύο συναισθηματικοί δείκτες (Αφροδίτη και Σελήνη) εκπέμπουν στην ίδια περίπου συχνότητα (Κριός-Τοξότης), τελικά η πρώτη, με την υποστήριξη του Δία, ενθαρρύνεται στο να εκφράσει την «τυχερή» ή αν προτιμάτε πιο glamorus πλευρά της ζωής και η δεύτερη «στενάζει» κάτω από το βάρος των δύο «σκληρών» του ζωδιακού. Η παιδικότητα και η χαρούμενη διάθεση –εγγενείς ιδιότητες της συγκεκριμένης Σελήνης- αντιστρέφονται σε καταθλιπτικές τάσεις, εμμονές και πειθαναγκαστικές πρακτικές, δικαιώνοντας εν πολλοίς την αντίθεση του Κρόνου με τον Ωροσκόπο.
Από την άλλη πλευρά, ως «κτυπημένη» -άρα και προβληματισμένη- Σελήνη στον 3ο οίκο συνέβαλε στο πέρασμα της Άνιστον από το πολύ ειδικό σχολείο του Ρούντολφ Στάινερ, από όπου πήρε αναμφισβήτητα τις Ανθρωποσοφικές κατευθύνσεις του Αυστριακού παιδαγωγού, αποκρυφιστή και φιλοσόφου.
Το μέλλον
Για την ώρα, η Τζένιφερ Άνιστον καλείται να δρέψει τους καρπούς του Δία και του Ουρανό στον Κριό, οι οποίοι αν μη τι άλλο «υπόσχονται» μια θεαματική ανατροπή στη ζωή της. Με τα συμβατικά κριτήρια οι αλλαγές φαίνεται να αφορούν κυρίως εργασιακά θέματα ή στην πιο ενοχλητική περίπτωση θέματα υγείας, ωστόσο η γενέθλια συσχέτιση των δύο πλανητών με τις αστρικές γωνιακές ακμές του ωροσκόπιου της παραπέμπει και σε επιπλέον bonus, τόσο στη δουλειά της όσο και στα προσωπικά της.
Μάλιστα η αντίθεση του προοδευμένου Ήλιου της με το Δία είναι …ότι πρέπει για ένα Όσκαρ και μια γενικότερη επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Πολλά παίζονται βέβαια και στο θέμα σχέσεις-γάμος, αφού η (ανάδρομη) προοδευμένη Αφροδίτη προχωρά ακάθεκτη προς την γενέθλια ακμή του 7ου οίκου της (η όψη θα γίνει ακριβής ύστερα από 2-3 χρόνια). Ξαναζεσταμένη σούπα ή όχι, δεν αποκλείεται καθόλου ένας γάμος με κάποιον από τους πρώην της.
Η ίδια πολύ θα ήθελε να πάρει κάποιου είδους ρεβάνς από την Αντζελίνα και αν της δοθεί η ευκαιρία δεν θα την πετάξει…
Οι ενδείξεις βέβαια δεν είναι μόνον θετικές. Η σύνοδος της προχωρημένης Αφροδίτης με τον Κρόνο, σε συνδυασμό με τη σύνοδο του Ωροσκόπου με τον Ποσειδώνα, μπορεί να ενθαρρύνουν τη διάθεση της να προσφέρει, από την άλλη πλευρά όμως αφήνουν πολλές «σκιές» για την φυσική της κατάσταση. Όλες αυτές οι ενεργειακές πιέσεις πάνω στον καμβά του γενέθλιου τετραγώνου Σελήνης-Πλούτωνα δεν είναι και ότι το καλύτερο…
Ελπίζω ότι οι ...αναταράξεις δεν θα είναι επώδυνες, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας. Aπό τον Γιάννη Ριζόπουλο

astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved