2η αγωγή Αλαφούζου κατά Κουρή
G-Business

2η αγωγή Αλαφούζου κατά Κουρή

Τελειωμό δεν πρόκειται να έχει η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιώργο Κουρή, ύστερα από τις δύο απανωτές αγωγές που κατέθεσε ο πρώτος εναντίον του τελευταίου.

Όπως και στην πρώτη αγωγή, έτσι και σε αυτήν, αφορμή στάθηκαν κάποια δημοσιεύματα της εφημερίδας “Αυριανή” αλλά και της κυριακάτικης έκδοσής της που αναφέρονταν στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αποσπάσματα των οποίων αναφέρονται και στο δικόγραφο. Πιο συγκεκριμένα, στην αγωγή του ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρει χαρακτηριστικά: “... μου καταλόγισαν πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες είναι ανύπαρκτες και προκαλούν την καταφρόνησή μου, αφού με εμφανίζουν κατά τρόπο μη δεχόμενο αμφισβήτησης να εμπλέκομαι σε νέο σκάνδαλο, να λαδώνω ρουμάνους πολιτικούς, να διαπράττω απάτες, να εκμεταλλεύομαι και να τρώω το στόλο μιας ρουμάνικης εταιρίας, να καρπώνομαι το δάνειο που βγήκε με εγγύηση της, να αχρηστεύω και παρατώ τα πλοία της και να εκδίδω εικονικά τιμολόγια για να εκμηδενίσω την αμοιβή τους.”
Σε άλλο σημείο της αγωγής του, ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρει: “... Οι εναγόμενοι επενέβησαν παράνομα και υπαίτια στην προσωπικότητά μου και προσέβαλαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου με ψευδή γεγονότα και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, τα οποία παρουσίασαν εν γνώση τους ως αληθή δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό έντονη αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου”. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ καταλήγοντας ζητά: “Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ο καθένας τους για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας να μου καταβάλουν ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υπαιτίως μου προξένησαν, το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000 €) για καθένα από τα τέσσερα δημοσιεύματα και συνολικά το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (100.000 € Χ 4 = 400.000 €) νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής μου μέχρι την εξόφληση.”

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved