Ένας Έλληνας «κρατά» τη Σκάλα του Μιλάνου
Lifestyle

Ένας Έλληνας «κρατά» τη Σκάλα του Μιλάνου

Ο Ηλίας Τζεμπετονίδης κατέχει τη θέση του διευθυντή Διανομής στον "ναό της μουσικής" και άρα είναι εκείνος που αποφασίζει ποια θα είναι η επόμενη «Κάλλας», αφού επιλέγει ποια σοπράνο θα πατήσει το πόδι της στο ιερό σανίδι.



Μιλάει για την εμπειρία του, λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Μαρία Στουάρντα» που θα ανέβει από το Μέγαρο Μουσικής κατευθείαν φερμένη από τη Σκάλα του Μιλάνου.

Ο μόλις 40 ετών Ηλίας Τζεμπετονίδης έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος, καθώς η διανομή της συγκεκριμένης παραγωγής, αποτελεί προσωπική του επιλογή και φυσικά δεν αρνείται να εξηγήσει πώς κατάφερε το ανέλπιστο: να φέρει κοντά το πιο ιστορικό λυρικό θέατρο του κόσμου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα να γίνεται λόγος για τη συνεργασία της Σκάλας με το ελληνικό Μέγαρο και όχι μόνο.

"Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτή τη συνεργασία, σε μια στιγμή που η χώρα μας βάλλεται από παντού και σε πολλούς τομείς, δηλαδή όταν ένας οργανισμός όπως η Σκάλα φτάνει σε σημείο να εμπιστεύεται μια συνεργασία με έναν πολιτιστικό οργανισμό στην Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα μιας ανοιχτής μελλοντικής προοπτικής Αυτό σημαίνει ότι τα φαινόμενα δεν είναι πάντα τόσο άσχημα όσο νομίζουμε, αν υπάρχει θέληση και πίστη. Για παράδειγμα, όταν υπέγραψα το συμβόλαιο με τη Σκάλα, η κατάσταση ήταν ακόμη πιο σοβαρή, με τη χώρα μας να δυσφημίζεται με κάθε τρόπο - ακόμη και στη γειτονική Ιταλία. Και ήταν τότε που εγώ έπρεπε, πηγαίνοντας ενάντια σε όλες τις προκαταλήψεις, να επικυρώσω τον δικό μου ρόλο, αλλά και να φέρω τη Σκάλα κοντά στην Ελλάδα".

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved