ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συναγερμός στο μισό πλανήτη για το φονικό τσουνάμι
Inside Stories

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συναγερμός στο μισό πλανήτη για το φονικό τσουνάμι

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 22.45: Στον Ισημερινό, ο κρατικός όμιλος πετρελαιοειδών Petroecuador ανακοίνωσε ότι «μέχρι νεοτέρας, αναστέλλονται οι εξαγωγικές του δραστηριότητες». Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η κυβέρνηση της Χιλής, που έδωσε εντολή να απομακρυνθεί πληθυσμός από παραθαλάσσιες περιοχές στο νησί του Πάσχα, έχοντας συγκεντρώσει αποθέματα ξηράς τροφής.

Το Κέντρο Πολιτικής Άμυνας προβλέπει ότι το «ύψος των κυμάτων» από το τσουνάμι, που μπορεί να φθάσει τις χιλιανές ακτές, «δεν μπορεί να ξεπερνά τα δύο μέτρα».

Εν τέλει, η Ιαπωνία ζήτησε από τον ΟΗΕ έναν περιορισμένο αριθμό ξένων ομάδων έρευνας και διάσωσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsbomb.gr





ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 21.17: Στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού τα κύματα του τσουνάμι έφτασαν το μισό μέτρο. «Έχουν ήδη φθάσει στην Ενσενάντα. Καταγράψαμε μια μέτρια άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κατά μισό μέτρο. Ωστόσο, τα κύματα μπορεί να φθάσουν σε ύψος ένα ή δυο μέτρα», δήλωσε ο Μοντέστο Ορτίζ, ερευνητής στο τοπικό Κέντρο Έρευνας.

Εν τω μεταξύ, νέος σεισμός 6,6 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία της Νιγκάτα, στην βορειο-δυτική Ιαπωνία, όπως μετέδωσε η κρατική η τηλεόραση.

Ο νεότερος προσωρινός απολογισμός των αρχών αναφέρει τουλάχιστον 337 νεκρούς και 531 αγνοούμενους. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr





ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 20.03:
Τα κύματα του τσουνάμι έφτασαν και στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, δώδεκα ώρες μετά από την εκδήλωση του σεισμού.

Τα πρώτα κύματα δεν προκάλεσαν ζημιές, όμως ο επικεφαλής της υπηρεσίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης, Μάικ Μέρφι, στην πόλη του Πορτ Όρφορντ, προειδοποιεί ότι το ύψος των κυμάτων θα μεγαλώσει μέσα στις επόμενες ώρες. Ο νεότερος προσωρινός απολογισμός των αρχών της Ιαπωνίας αναφέρει τουλάχιστον 337 νεκρούς και 531 αγνοούμενους, ωστόσο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Κyodo μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους χίλιους, ενώ και δεύτερο τρένο αγνοείται, σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji.

Διαβάστε αναλυτικά στο newsbomb.gr





ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 19.03:
Ο νεότερος προσωρινός απολογισμός των αρχών αναφέρει τουλάχιστον 337 νεκρούς και 531 αγνοούμενους. Η επικοινωνία με την πληγείσα περιοχή Σεντάι είναι αδύνατη και έτσι οι αρχές δεν γνωρίζουν την τύχη των 88.000 κατοίκων. Οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί ανέρχονται σε 627. Το πέρασμα του τσουνάμι από το λιμάνι Οφουνάτο εξαφάνισε τα ίχνη 48 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 23 μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 18.17:
Ο νεότερος προσωρινός απολογισμός των αρχών αναφέρει 310 νεκρούς και 350 αγνοούμενους. Η επικοινωνία με την πληγείσα περιοχή Σεντάι είναι αδύνατη και έτσι οι αρχές δεν γνωρίζουν την τύχη των 88.000 κατοίκων. Οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί ανέρχονται σε 544.


Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 17.08:
Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι, που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη βοαρειανατολική Ιαπωνία. Τα πρώτα κύματα του τσουνάμι έφτασαν και στη Χαβάη τις πρωινές ώρες (τοπική ώρα).

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 16.57: Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες, που διαβιούν στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών.



Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 16.50: Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του σεισμού 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη βοαρειανατολική Ιαπωνία. Διακόσια με τριακόσια πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι.



Λίγο νωρίτερα, ο επίσημος απολογισμός ανέφερε τουλάχιστον 60 νεκρούς και 56 αγνοούμενους, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Ωστόσο, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε πως έχουν καταγραφεί 90 νεκροί.. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr


Δείτε τo video:




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved