Ο Βασίλης Καλλίδης πάει… Κολωνάκι!
Media

Ο Βασίλης Καλλίδης πάει… Κολωνάκι!

Ο Βασίλης Καλλίδης, ανεβαίνει στο Λυκαβηττό, απολαμβάνει τη θέα του Κολωνακίου από ψηλά και κατευθύνεται προς την Πατριάρχου Ιωακείμ για να ξεκινήσει το Food in Κολωνάκι!


Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, στις 19:00, o σεφ, μας προσκαλεί σε μια ακόμη βόλτα, στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας, μέσα από το «Food and the City».

Αρχικά, μας εξηγεί πώς «βαφτίστηκε» η περιοχή με αυτό το όνομα και μετά πηγαίνει στο Μουσείο Μπενάκη για μια σύντομη γεύση τέχνης. Στην καφετέρια του μουσείου ένα πλούσιο πρωινό: λαχταριστά bagels με σολωμό και ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Μετά το μουσείο, πηγαίνει να αγοράσει ελληνικό καφέ στο πρώτο καφεκοπτείο που άνοιξε στο Κολωνάκι - πριν από 97 χρόνια- και μας δείχνει πως καβουρδίζεται και κόβεται ο καφές. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη βόλτα του το πιο φημισμένο καφέ της περιοχής: δίπλα στον Άγιο Διονύσιο, εδώ και δεκαετίες, φτιάχνει τον καλύτερο καπουτσίνο της πόλης και σερβίρει τη νοστιμότερη χορτόπιτα.

Συνεχίζοντας την περιήγησή του, τρυπώνει στη βιτρίνα ενός μαγαζιού και φτιάχνει ένα πεντανόστιμο τιραμισού που δοκιμάζουν οι περαστικοί.

Στην οδό Ξενοκράτους, βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα μαγειρεία της περιοχής, που μέχρι και σήμερα τιμά την καλή αστική κουζίνα. Ο Βασίλης δεν θα μπορούσε να μην εισβάλει στην κουζίνα του. Αυτό το μαγειρείο, μάλιστα, ήταν το στέκι του Γιάννη Μόραλη.

Επόμενη στάση του Βασίλη, για πνευματική τροφή αυτή τη φορά, είναι το βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, που ξεκίνησε τις εκδόσεις του το 1974.

Πρέπει, όμως, να ξαναμπεί στην κουζίνα. Αυτή τη φορά, επιλέγει ένα bar στην οδό Σίνα. Πίνει ένα ποτάκι και μαγειρεύει μετά μουσικής, κοτόπουλο tai, ενώ οι θαμώνες χορεύουν και διασκεδάζουν.

Στη συνέχεια, πηγαίνει σε ένα club με rock μουσική και ενδιαφέρον φαγητό. Εκεί, μαγειρεύει με τον chef μακαρόνια με φρέσκα μανιτάρια και τελειώνει τη βόλτα στο Κολωνάκι στο σημείο που είναι γνωστό για το περίφημο σουβλάκι του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved