Αμφισβητείται η γνησιότητα των “βιβλίων” για τον Ιησού!
Inside Stories

Αμφισβητείται η γνησιότητα των “βιβλίων” για τον Ιησού!

Μερικοί ακαδημαϊκοί αμφισβητούν την αυθεντικότητα των μεταλλικών “βιβλίων” που ίσως εμπεριέχουν πληροφορίες για τα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού. Οι κώδικες είναι φτιαγμένοι από μόλυβδο και δεμένοι μεταξύ τους με μεταλλικό σύρμα, ενώ μερικοί είναι σφραγισμένοι.

Τα ευρήματα, ανακαλύφθηκαν πριν από πέντε χρόνια, από έναν βεδουίνο, και ίσως προέρχονται από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Ίσως ακόμα να αναφέρονται στην σταύρωση του Ιησού και την Ανάσταση του.

Αρκετοί ειδικοί επιστήμονες, έχουν εξετάσει τους κώδικες, συμπεριλαμβανομένης και της Μάργκαρετ Μπάρκερ, πρώην προέδρου της κοινότητας μελέτης της Παλαιάς Διαθήκης. Η Μπάρκερ είχε πρόσβαση σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τους κώδικες και τις πλάκες, αλλά είναι επιφυλακτική ως προς την αυθεντικότητά τους.

Δύο δείγματα από τους κώδικες, εστάλησαν σε ένα εργαστήριο στη Βρετανία, όπου και εξετάστηκαν από τον Πίτερ Νορθόβερ, επικεφαλή μιας αρχαιολογικής ομάδας ειδικής στην επιστήμη των υλικών. Ο Νορθόβερ δήλωσε πως “η σύνθεσή τους είναι η ίδια με μια κατηγορία αρχαίου μόλυβδου.”

Διαβάστε περισσότερα μόνο στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved