Εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Κοσυφοπέδιο
G-Politics

Εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Κοσυφοπέδιο

Ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας είχε επισημάνει τον κίνδυνο στο σημερινό πρωθυπουργό κ. Θάτσι ότι η προηγούμενη εκλογή προέδρου ήταν άκυρη. Σε περίπτωση που δεν συμφωνούσαν τα κόμματα σε πρόεδρο κοινής αποδοχής μέχρι της 15 Απριλίου θα έπρεπε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και να διενεργηθούν μέσα σε έξι μήνες.


Οι πιέσεις που άσκησαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έφεραν αποτέλεσμα. Τελικά τα μεγαλύτερα κόμματα ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξέλεξαν πρόεδρο την υποστράτηγο της αστυνομίας του Κοσόβου κ. Ατιφέτε Γιαχάγκα. Σε σύνολο 100 βουλευτών που ψήφισαν η νέα πρόεδρος έλαβε 80. Κατά την εναρκτήρια ομιλία της στη Βουλή τόνισε ότι στόχος της είναι να εξασφαλίσει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ε.Ε και τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου εμφανώς ευχαριστημένος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι : “ Αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο τελικά επετεύχθη.”
βέβαια οι αντιδράσεις στο εσωτερικό συνεχίζονται όπου ο πρόεδρος της βουλής Γιακούπ Κράσνικι κατηγόρησε τον κ. Θάτσι ότι παραβίασε τον κανονισμό του κόμματος του.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved