Γιώργος Λάνθιμος: Πάει τις «Αλπεις» στις... Κάνες
Showbiz

Γιώργος Λάνθιμος: Πάει τις «Αλπεις» στις... Κάνες

Δύο χρόνια μετά τον κύκλο θριάμβου που ξεκίνησε ο «Κυνόδοντας» χάρη στο πρώτο βραβείο του στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα», ο Λάνθιμος θα επιστρέψει τον Μάιο στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που τον ανέδειξε και μάλιστα στο πιο σημαντικό κομμάτι της.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η έγκυρη εφημερίδα Variety με σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο βέβαιη είναι πλέον και η θέση του Πέδρο Αλμοδόβαρ στο διαγωνιστικό τμήμα, με την ταινία «The skin that I inhabit».«Απουσία» από τις Κάνες φαίνεται ότι θα πάρουν αγαπητοί στο φεστιβάλ δημιουργοί όπως οι Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Γουόνγκ Καρ Βάι και Τέρενς Ντέιβις, καθώς δεν έχουν έτοιμες τις ταινίες τους, ενώ το πολυαναμενόμενο «The tree of life» του Τέρενς Μάλικ, που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου, θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού προγράμματος. Αντιθέτως, βέβαιες θεωρούνται οι θέσεις των αδελφών Νταρντέν («The kid with a bike»), Λαρς Φον Τρίερ («Μελαγχολία»), Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν («Κάποτε στην Ανατολή»), Ακι Καουρισμάκι («Le havre»), Νάνι Μορέτι («We have a pope» με τον Μισέλ Πικολί) και Πάολο Σορεντίνο («Αυτό είναι το μέρος» με τον Σον Πεν).

Οσο για τον Γκας Βαν Σαντ, η εφηβικού προσανατολισμού ταινία του «Restless» πιθανόν να σημάνει την έναρξη του τμήματος «Ενα κάποιο βλέμμα», που έχει για πρόεδρο της κριτικής επιτροπής των Εμίρ Κουστουρίτσα. Τον 71χρονο Ιταλό δημιουργό Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα τιμήσει φέτος το Φεστιβάλ των Κανών απονέμοντάς του τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο του έργου του κατά την εναρκτήρια τελετή της λαμπερής διοργάνωσης, που ξεκινάει στις 11 Μαΐου.

Ο Μπερτολούτσι είναι παγκοσμίως γνωστός μέσα από τα φιλμ «Πριν την επανάσταση» (1964), ο «Κομφορμίστας» (1970), «1900» (1976), το «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» (1972) και ο «Τελευταίος Αυτοκράτορας» που του χάρισε το 1987 Οσκαρ σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου.

Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved