Όλα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο στο γάμο του αιώνα
Lifestyle

Όλα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο στο γάμο του αιώνα

Όλα είναι έτοιμα στο Αβαείο του Westminster για το γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Σε λίγα λεπτά σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα θα αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι. Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να δώσει στο ζευγάρι τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Cambridge. Ο τίτλος θα δοθεί στις 8 το βράδυ σε ειδική τελετή στο Μπάκιγχαμ. Στην εκκλησία καλεσμένοι είναι 1.900 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους οικογένειες και φίλοι του ζευγαριού. Επίσης έχουν προσκληθεί 80 άνθρωποι που απασχολούνται με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των οποίων είναι μέλος ο πρίγκιπας William, 200 μέλη από την Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο και το Διπλωματικό Σώμα. Τουλχάχιστον 600.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα βρεθούν στους δρόμους του Λονδίνου για να δουν έστω για λίγο το ζευγάρι. Το Gossip – Tv θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε εξέλιξη που υπάρχει στο γεγονός της χρονιάς.

10:28 - Οι πρώτοι καλεσμένοι φτάνουν στο Αβαείο του Westminster και εισέρχονται από τη Μεγάλη Βόρεια Πόρτα του ναού που άνοιξε πριν από λίγα λεπτά.

10:45 - Δύο πούλμαν αναχωρούν από το ξενοδοχείο Goring, μεταφέροντας κάποιους από τους συγγενείς της οικογένειας Middleton στο Αβαείο του Westminster, όπου πέρασαν την τελευταία βραδιά πριν το γάμο για να είναι κοντά στη νύφη.

10:55 - Είναι ίσως η πρώτη φορά που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο σχεδιαστής του νυφικού της Middleton. Μία γυναίκα που έμοιαζε με τη σχεδιάστρια του Alexander McQueen Sarah Burton, έφτασε στο ξενοδοχείο. Όμως είχε καλυμμένο το πρόσωπο και κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος εάν θα είναι αυτή που σχεδίασε το νυφικό. Βγαίνοντας μάλιστα από το ξενοδοχείο στις 12:51 θα υπάρχει ειδική φυσούνα για να μην φανεί το νυφικό πριν φτάσει στην εκκλησία.

11:03 - Ο πρώην σύντροφος της Kate Middleton, Willem Marx έφτασε στο Αβαείο του Westminster, όπως και η Chelsea Davy η πρώην σύντροφος του κουμπάρου πρίγκιπα Harry.

11:11 - Η Ιρλανδική Φρουρά παρελαύνει στους δρόμους του Λονδίνου ακολουθώντας τη διαδρομή από το Μπάκιγχαμ προς το Αβαείο.
Τα δέντρα που έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό ναού και συμβολίζουν την μετριοφροσύνη δεν έχουν εντυπωσιάσει. Η Jackie Smith, πρώην Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα σχολίασε πριν λίγο στο Twitter της: Τα δέντρα συμβολίζουν το «είμαι τόσο μετριόφρων που βάζω δέντρα στο γάμο μου μέσα στην εκκλησία!»

11:17 - Ο David και η Victoria Beckham στο Westminster. Ο David Beckham φοράει το παράσημο που του είχε απονεμηθεί από τη Βασίλισσα Ελισαβετ, ενώ η Victoria Beckham είναι ντυμένη με δική της δημιουργία, ένα φαρδύ μαύρο φόρεμα λόγω και της εγκυμοσύνης της. Πανικός στο διαδίκτυο καθώς το παράσημο το φοράει σε λάθος πλευρά.

11:34 - Στο Αβαείο και ο θείος του πρίγκιπα William, αδερφός της Diana, ο Δούκας Spencer και ο Boris Johnson, δήμαρχος του Λονδίνου. Δηλώνει ενθουσιασμένος για την πρόσκληση.

11:38 - Ο πρωθυπουργός David Cameron στο BBC: "Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός πιθανόν λόγω και του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που παντρεύεται. Μπορεί να θεωρούμαστε ψυχροί, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις το γιορτάζουμε." Αποκάλυψε πως εκτός από τα χρήματα που δόθηκαν σε φιλανθρωπίες ως δώρο γάμου, αφού αυτό είχε ζητήσει το ζευγάρι, τους έκανε και ένα προσωπικό δώρο. Λεύκωμα με φωτογραφίες από την περιοχή του Anglesey, εκεί όπου υπηρετεί ο William και έμενε το τελευταίο διάστημα μαζί με την Kate.

11:42 - Η πρώην του πρίγκιπα William στην εκκλησία, όπως και ο Guy Richie, ο Βρετανός σκηνοθέτης μαζί με τη σύντροφό του, το μοντέλο Jacqui Ainsley. Ήδη άρχισαν και οι διπλωματικές αντιπροσωπείες να καταφθάνουν, πρώτα οι επίσημοι από την Κοινοπολιτεία.

11:45 - Ο Elton John και ο David Furnish καταφθάνουν στο Αβαείο του Westminster. Αγαπημένος φίλος της Diana δεν θα μπορούσε να λείπει από το γάμο του William.

11:49 - Στο Αβαείο βρίσκεται και ο Sir John Major, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, από τους λίγους πολιτικούς που έχουν κληθεί στο γάμο. Ο Gordon Brown και ο Tony Blair δεν έχουν προσκληθεί. Στο ναό βρίσκονται και ο επικεφαλής της Βουλής John Bercow με τη σύζυγό του Sally.

11:55 - H πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard φτάνει το Αβαείο. Κατά τη διάρκεια της άφιξης των καλεσμένων η ορχήστρα του Westminster παίζει συνεχώς μουσική. Δύο χορωδίες και μία ορχήστρα έχουν αναλάβει την μουσική στη διάρκεια της τελετής.

12:01 - Ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος, ο Ed Miliband ηγέτης των Εργατικών και ο William Hague, υπουργός Εξωτερικών φτάνουν στο Westminster.

12:04 - Άφιξη του πρωθυπουργού David Cameron και της συζύγου του Samantha στο Αβαείο.

12:12 - Με μικρή καθυστέρηση ο πρίγκιπας William και ο αδερφός του και κουμπάρος στην τελετή πρίγκιπας Harry φεύγουν από το Clarence House, την κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου. Επιβιβασμένοι σε μία Bentley ξεκινούν για το Αβαείο όπου αναμένεται να φτάσουν εντός δεκαλέπτου. Φοράει την κόκκινη στολή της Ιρλανδικής Φρουράς.

12:19 - Ο William και ο Harry φτάνουν στο Αβαείο και χαιρετόύν τον Αρχιεπίσκοπο του Westminster που θα χοροστατήσει της λειτουργίας πριν το γάμο. Τον συνοδεύει προς το ιερό μαζί με τον Harry. Οι καμπάνες ηχούν πανηγυρικά. Ο William μιλάει με την οικογένεια Spencer και κυρίως το θείο του.

12:25 - Η μητέρα της Kate Middleton, Carole και ο αδερφός της James αναχωρούν από το ξενοδοχείο Goring και κατευθύνονται προς το Αβαείο. To φόρεμά της είναι σχεδιασμένο από την Catherine Walker.

12:28 - Οι Βασίλισσες της Δανίας και της Ολλανδίας φτάνουν στο ναό. Τα νεότερα μέλη της Βασιλικής οικογένειας αναχωρούν από το Μπάκινγχαμ για το Westminster με ειδικά οχήματα.

12:33 - Η Carole Middleton και ο γιος της James παίρνουν τη θέση τους στο Westminster.

12:35 Οι θείοι του William, πρίγκιπες Ανδρέας και Εδουάρδος, μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, αναχωρούν για το Αβαείο. Μαζί έχουν και τα παιδιά τους, ξαδέρφια του γαμπρού.

12:38 Ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Camilla φεύγουν για το Αβαείο του Westminster με ώρα άφιξης τις 12:42. Η Δούκισσα της Κορνουάλλης φοράει τουαλέτα από την Anna Valentine και καπέλο Phillip Tracy, παπούτσια Jimmy Choo.

12:40 Αναχώρηση της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου από το Μπάκιγχαμ, αναμένονται στο Αβαείο στις 12.45.

12:48 Αφιξη της Ελισαβετ και στο Αβαείο ακούγεται ο ύμνος God Save The Queen.

12:50 H Kate Middleton συνοδευόμενη από τον πατέρα της Michael αναχωρεί από το Goring. Οδηγείται με Rolls Royce, το ίδιο αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν ο Κάρολος και η Camilla όταν τους επιτέθηκαν διαδηλωτές. Μαζί είναι και η αδερφή της που θα σταθεί δίπλα της και στην εκκλησία ως πρώτη παράνυφος. Αφού φτάσει στην εκκλησία η πορεία της από την είσοδο στη Μεγάλη Δυτική Πόρτα μέχρι να σταθεί δίπλα στο γαμπρό θα κρατήσει 3,5 λεπτά. Η Kate και ο πατέρας της θα κάνουν μία μικρή παύση στο μνημείο το Winston Churchill. Η εγγονή της Camilla είναι η μικρότερη που συνοδεύει ως παράνυφος τη νύφη. Πρόκειται για την 3χρονη Eliza Lopes, κόρη της Laura Parker Bowles.

13:09 Η τελετή αρχίζει. Ο Αρχιεπίσκοπος του Westminster χοροστατεί στη λειτουργία που προηγείται του μυστηρίου. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury θα παντρέψει το ζευγάρι. Το δαχτυλίδι της Kate Middleton είναι φτιαγμένο από χρυσό που έδωσε η Βασίλισσα στον William ως δώρο. Ο πρίγκιπας δεν θα φορέσει δαχτυλίδι. Ηχεία έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη διαδρομή όπου βρίσκεται κόσμος και γιγαντοοθόνες στο Hyde Park και στην πλατεία Trafalgar. Υπολογίζεται ότι όσοι βρίσκονται στο δρόμο ξεπερνούν τις 600.000. Η Βασίλισσα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του William κάθονται στην Βόρεια Πτέρυγα και η οικογένεια Middleton και οι υπόλοιποι συγγενείς της στη Νότια.

13:15 - Πριν πει το πολυαναμενόμενο «ναι» στην εκκλησία η Kate Middleton θα ορκιστεί να «αγαπά, παρηγορεί, τιμά και να φροντίζει» τον Γουίλιαμ, αλλά όχι να τον «υπακούει», ακριβώς όπως πριν από 30 χρόνια η Νταϊάνα στο γάμο της με τον Κάρολο.

13:17 - Το ζευγάρι ανταλλάσσει τους όρκους του.

13:20 - Ο γάμος ολοκληρώθηκε, η Kate και ο Wiiliam είναι πλέον και επίσημα παντρεμένοι και από σήμερα θα αποκαλούνται εκτός των υπολοίπων τίτλων τους, Δούκας και Δούκισσα του Cambridge. Οι καλεσμένοι τραγουδούν ύμνους όπως το Love Divine, All Love's Excelling, προς τιμήν του ζευγαριού. Ο αδερφός της Kate, James απαγγέλει κεφάλαια από την Επιστολή Προς Ρωμαίους του Αποστόλου Παύλου.

13:40 - Οι ύμνοι συνεχίζονται από τις χορωδίες που έχουν επιλεγεί. Πρόκειται για ύμνους που ήθελε το ζευγάρι να ακουστούν στο γάμο του. Στην τελετή παίρνουν μέρος η Χορωδία του Westminster, η Χορωδία του Παλατιού και η Χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μυστήριο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις 14:20.Το μπουκέτο που κρατά η Kate Middleton περιλαμβάνει υάκινθους, μυρτιά και κρίνους.

13:54 - Το ζευγάρι μεταφέρεται σε άλλο χώρο του Westminster για να υπογράψει τα συμβόλαια του γάμου. Μαζί τους οι πολύ στενοί συγγενείς, γονείς και αδέρφια.

14:07 - Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το τελετουργικό. Σε δευτερόλεπτα το ζευγάρι θα ανεβεί στην ανοικτή άμαξα για να ακολουθήσει την πορεία προς το Μπάκιγχαμ.

14:10 - Ολοκληρώθηκε η λειτουργία και ο κόσμος απ΄εξω ζητωκραυγάζει. Ο William και η νέα πριγκίπισσα Katherine ανεβαίνουν σε άμαξα, συνοδευόμενοι από Αξιωματούχους της Βασιλικής Φρουράς κατευθύνονται προς το Μπάκιγχαμ, περνώντας από την πλατεία του Κοινοβουλίου, το Whitehall και το Mall. Είναι η ίδια άμαξα που οδήγησε τη μητέρα του William, Diana και τον πατέρα του από το Αβαείο στο Μπάκιγχαμ την ημέρα του γάμου τους το 1981, η 1902 State Landau. Σε άλλες άμαξες ακολουθούν η Βασίλισσα Ελισαβετ με το σύζυγό της, οι γονείς των δύο νεονυμφων και οι κουμπάροι.

14:26 - O πρίγκιπας William και η Catherine, φτάνουν στο Μπάκιγχαμ, ακολουθούν και οι υπόλοιπες άμαξες. Η Δούκισσα του Cambridge μπαίνει για πρώτη φορά στο παλάτι ως σύζυγος του πρίγκιπα. Και τα υπόλοιπα μέλη των δύο οικογενειών φτάνουν σιγά – σιγά στο Μπάκιγχαμ. Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων το ζευγάρι θα ποζάρει στο εσωτερικό του παλατιού για τις επίσημες φωτογραφίες του γάμου. Οι καλεσμένοι για την επίσημη δεξίωση της Βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι φτάνουν τους 600.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved