Ηθοποιοί στο gossip-tv.gr: Δηλώσεις «φωτιά» για τα κλειστά θέατρα! (photos)
G-Secrets

Ηθοποιοί στο gossip-tv.gr: Δηλώσεις «φωτιά» για τα κλειστά θέατρα! (photos)

Αγανακτισμένοι σχεδόν στο σύνολό τους οι ηθοποιοί ξεσπούν για την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα θέατρα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και βρισκόμαστε προ των πυλών νέων εξαγγελιών του πρωθυπουργού για πιο σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι περισσότεροι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι δεν θα αντέξουν τα θέατρα ένα δεύτερο lockdown.

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου της υποκριτικής της χώρας μας, που βιοπορίζονται από το θέατρο, μιλούν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και κάνουν λόγο για εξαθλίωση του επαγγέλματός τους.

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσαν σημαντικοί ηθοποιοί της χώρας μας στο gossip-tv.gr.

Κατερίνα Γερονικολού: «Με στενοχωρεί πάρα πολύ η κατάσταση στα θέατρα»

Η Κατερίνα Γερονικολού δήλωσε για το θέμα: «Δεν μπορώ να κρύψω ότι αυτή η κατάσταση με στενοχωρεί πάρα πολύ και με προβληματίζει. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν ήταν επιβεβλημένο να κλείσουν τα θέατρα αλλά ήδη ο καιρός είναι πολύς, από 8 Μαρτίου. Οι μεγάλες παραγωγές δε μπορούν να ανοίξουν ούτε και με μικρά ποσοστά. Δεν έχουν πληγεί μόνο η μουσική, ο πολιτισμός, το θέατρο. Σίγουρα υπάρχουν χώροι που πλήττονται θανάσιμα και δυστυχώς δεν υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Μιλάμε για την τέχνη μας, τον πολιτισμό μας, είναι πολλά μαζί. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και περαστικά!».

Τόνυ Δημητρίου: «Όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε σε απελπισία»

Ο Τόνι Δημητρίου από την πλευρά του δήλωσε για το θέμα: «Είναι τραγικό που ο χώρος μας βάλλεται συνεχώς. Είμαστε σε απελπισία. Καλλιτέχνης είναι και ο μπουζουξής, καλλιτέχνης είναι κι ο ηθοποιός, καλλιτέχνης είναι οποιοσδήποτε ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες. Στο θέατρο για να έρθει ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί λεωφορείο.

Στο λεωφορείο μπορεί να μπει, στο θέατρο δεν μπορεί που η πληρότητα θα ήταν στο 50% και θα υπήρχε και απόσταση; Ο κόσμος συνωστίζεται και αλλού. Μπορώ να καταλάβω τον πανικό της κυβέρνησης αλλά δεν έχω κάτι να αντιπροτείνω, δεν είναι η δουλειά μου.

Σαφώς και οι επιδημιολόγοι θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω απλά είναι κάποια μέτρα που σου κάνουν εντύπωση, δηλαδή δεν είναι ότι ο ιός κολλάει μέχρι τις 9 και μετά δεν κολλάει, δεν είναι ότι κολλάει στο θέατρο και δεν κολλάει στο μετρό, δεν είναι ότι κολλάει σε κάποιους χώρους και σε κάποιους όχι. Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να γίνει ένα καθολικό lockdown, γιατί η οικονομία δεν θα αντέξει. Από εκεί και πέρα είναι ένα παζλ για δύσκολους λύτες».

- Ορθοποδήσατε από το πρώτο lockdown;

Τ.Δ.: «Εγώ ήμουν από τις τυχερούς γιατί προέκυψε κάτι στην τηλεόραση, όχι ότι έλυσα το πρόβλημά μου αλλά έδωσα μπουνιά στο μαχαίρι και έχω ανοίξει ένα μαγαζί για να έχω και από κάπου αλλού έσοδα. Και είναι αυτό που λέω στα νέα παιδιά όταν έρχονται και με ρωτούν «θέλω κύριε Δημητρίου να γίνω ηθοποιός, τι με συμβουλεύετε;». Και μένα η συμβουλή μου είναι «κάνε και κάτι άλλο». Έχω ανοίξει κατάστημα με take away καφέ, που διαθέτει και ξηρούς καρπούς, υγιεινές τροφές όπως μπάρες δημητριακών στο Περιστέρι για να εξασφαλίσω στον Τόνυ μια θέση εργασίας».

Κώστας Κρομμύδας: «Είναι τραγικό. Μιλάω με ηθοποιούς που είναι στα όρια της εξαθλίωσης»

Ο ηθοποιός κατέθεσε τη δική του άποψη για το κλείσιμο των θεάτρων: «Θα πρέπει να εμπιστευτώ τους ειδικούς. Πιστεύω θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα, ένας τρόπος ώστε και με λίγους θεατές να γίνονται παραστάσεις.

Ο πολιτισμός και η παιδεία πρέπει να είναι ζωντανά σε έναν τόπο, δε πρέπει να κλείνουν. Από την άλλη δεν είμαι ειδικός. Υποτίθεται ότι έχουμε εμπιστευτεί μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, η οποία βγάζει πορίσματα και αποφασίζει. Η δική μου γνώμη είναι μικρή μπροστά στη γνώμη των ειδικών. Είναι όμως τραγικό αυτό που συμβαίνει, διότι μιλάω με συναδέλφους ηθοποιούς που είναι στα όρια της εξαθλίωσης, εξαιτίας της ανεργίας. Αυτό είναι τραγικό. Θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα, αφού κλείνουν τα θέατρα, με κάποιο τρόπο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν ζωντανοί».

Δείτε στην παρακάτω gallery τις δηλώσεις και άλλων σπουδαίων ηθοποιών που αντιτίθενται στο κλείσιμο των θεάτρων:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved