Ζαρόκωστα για Κωνσταντάρα: «Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο»
Back To the Future

Ζαρόκωστα για Κωνσταντάρα: «Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο»

Η Μέλπω Ζαρόκωστα υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίας του ελληνικού κινηματογράφου και έπαιξε στο πλευρό κορυφαίων ηθοποιών όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. 

Η αγαπημένη ηθοποιός σε σπάνια συνέντευξή της μιλάει για εκείνες τις εποχές και θυμάται απίθανα περιστατικά που είχαν συμβεί κατά τα διάρκεια των γυρισμάτων σπουδαίων ταινιών...

Μέλπω Ζαρόκωστα: Τα 89 χρόνια ζωής, η απώλεια που τη στιγμάτισε και η αισιοδοξία

- Σήμερα παρακολουθείτε τις ταινίες σας και τι αίσθημα είναι αυτό που σας δημιουργείται;

Τις απολαμβάνω κατά καιρούς, θυμάμαι τους συναδέλφους και συζητάω με τον γιο μου για τα ευτράπελα που συνέβαιναν στα γυρίσματα.

- Θυμάστε κάποιο από αυτά;

Γενικά είχα πάντα πολύ καλό μεταβολισμό και έτρωγα αρκετά, χωρίς να παχαίνω, ήμουν και αεικίνητη. Έγκυος στον γιο μου, μου είχαν δώσει κάτι βιταμίνες. Μια μέρα γυρίζαμε κάποια ταινία με τον Παπαγιανόπουλο κι αυτός με παρακολουθούσε που τσιμπολογούσα όλο το πρωί. Το μεσημέρι που κάνανε διάλειμμα οι τεχνικοί, πήγα κι εγώ από δίπλα και με κεράσανε μια σαντουιτσάρα ... Λίγο αργότερα με βλέπει που είχα πάει πίσω από κάποιο σκηνικό να πάρω τις βιταμίνες... Με ρωτάει: «Τι κάνεις εκεί πίσω;».... Λέω: «Ε, πρέπει να πάρω κάτι βιταμίνες»... και λέει δυνατά: «Α την π@@@να, παίρνει και βιταμίνες!!!!».

- Τι θυμάστε από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα; Ήσασταν φίλοι, γιατί έχει τον μύθο του «ιδιότροπου» ανθρώπου;

Δε θα τον χαρακτήριζα ιδιότροπο. Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο. Λυπάμαι που έφυγε τόσο νωρίς και μας στέρησε από την πληθωρική καλλιτεχνική του παρουσία. Ήταν ένα σπάνιο θεατρικό φαινόμενο, του χρωστάω πολλά. Όταν ήρθα από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, με «άρπαξε» κυριολεκτικά στον θίασό του, και με βοήθησε έτσι στα πρώτα βήματά μου, ώστε να καθιερωθώ σιγά σιγά και στην Ελλάδα.

- Τι θυμάστε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Η Αλίκη ήταν σωστή επαγγελματίας και καλή φίλη. Πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, κάναμε παρέα όταν τα παιδιά ήταν μωρά. Έκανε μεγάλες προσπάθειες να παράγει ποιοτικότερο θέατρο, αλλά δυστυχώς το κοινό της δεν την ακολουθούσε σε αυτό. Τον Δημήτρη τον θυμάμαι σαν ένα ευγενικό, αδύνατο και εμφανίσιμο νεαρό Πειραιώτη... ιδιαίτερα στο «Ο θάνατος θα ξανάρθει» του ‘61, τότε παίζαμε αυτός τον ντέντεκτιβ και εγώ τη βοηθό του. Στο γάμο του με την Αλίκη υπήρχε έρωτας αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό οδήγησε σε οξύνσεις μεταξύ τους, οι οποίες τελικά έφεραν και τον χωρισμό.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved