Κώστας Καρράς - Σαν σήμερα: Η πορεία από το Λονδίνο στο εθνικό θέατρο και οι σπουδαίες ερμηνείες
Gossip Specials

Κώστας Καρράς - Σαν σήμερα: Η πορεία από το Λονδίνο στο εθνικό θέατρο και οι σπουδαίες ερμηνείες

Ήταν 6 Μαίου του 2012 όταν ο Κώστας Καρράς έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έδωσε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο για 6 ολόκληρα χρόνια. Στις δύσκολες στιγμές που βίωσε είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Αγγελική και το μονάκριβο γιο του Βασίλη.

Ο Κώστας Καρράς άφησε ένα σπουδαίο έργο πίσω του αφού συμμετείχε σε 38 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία και σε πολλά σήριαλ της μικρής οθόνης.

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Μόλις αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με την παράσταση «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι. Στη συνέχεια έπαιξε στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και της Τζένης Καρέζη.

Στον ελληνικό κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961, στην κωμωδία Ποια είναι η Μαργαρίτα; του Ντίμη Δαδήρα, σε σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη.

Οι σπουδαίες ερμηνείες του Κώστα Καρρά στη Μεγάλη οθόνη

Υπολοχαγός Νατάσσα - 1970

Αιχμάλωτοι του μίσους - 1972

Η πολιτική

Από το 2000 έως το 2007 ήταν βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού.

Κώστας Καρράς - Ελένη Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Κώστα Καρρά. Η γνωριμία τους έγινε όταν συνεργάστηκαν στο «Πάτερ ημών». Η ίδια έχει να θυμάται όλες τις στιγμές και εκτός πλατό αφού μέσα από το σήριαλ του ΑΝΤ1 έγινα πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα εκείνος την παρουσίασε για πρώτη φορά στο πλατό του Πρωινού καφέ το 1995.

Η ίδια είχε γράψει στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του: “Ένας πολύ μεγάλος ηθοποιός, ένας πολύ σπουδαίος φίλος έφυγε σήμερα. Κώστα μου καλό σου ταξίδι”.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved