Ο Γιάννης Κότσιρας στο gossip-tv: «Η δική μου εικόνα στο άπειρο είναι η Κατερίνα και τα παιδιά μας»
Gossip Specials

Ο Γιάννης Κότσιρας στο gossip-tv: «Η δική μου εικόνα στο άπειρο είναι η Κατερίνα και τα παιδιά μας»

Η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο «Παράθυρο στο άπειρο» που πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι συνέπεσε με μια από τις πιο βροχερές ημέρες στην πρωτεύουσα.

Καρμικό, θα το χαρακτήριζα εγώ γιατί «βάλσαμο» ήταν στη ψυχή το άκουσμα αυτού του τόσο μοναδικού «παντρέματος».

Άλκης Αλκαίος, Γιάννης Κότσιρας και Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Και το μουσικό θαύμα εγένετο! «Είναι δίσκος ζωής», είπε με συγκίνηση ο Γιάννης Κότσιρας.

kotsiras-(3).jpg

Μαργαρίτα Μάτσα-Γιάννης Κότσιρας-Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Και ακούγοντας ένα προς ένα τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο αυτό άλμπουμ σίγουρα θα νιώσεις μια… αγαλλίαση, μια ανακούφιση ότι ακόμη δημιουργούνται μελωδίες που «μιλούν» στα κατάβαθα της ψυχής σου. Δέκα υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου τα οποία μελοποίησε με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης και ερμήνευσε με τη μοναδικότητά του ο Γιάννης Κότσιρας «καταθέτοντας» όλο του το «είναι».

Γιάννης Κότσιρας: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη δουλειά»

kotsiras-(9).jpg

«Για μένα είναι το άλμπουμ της ζωής μου», θα πει αποκλειστικά στο gossip-tv ο Γιάννης Κότσιρας. «Είναι μετά από πάρα πολλά χρόνια που δημιουργήθηκε αυτή η δουλειά χειροποίητα, όργανο – όργανο, νότα – νότα χωρίς δισκογραφική εταιρεία ελευθέρα και τώρα με τη στήριξη της EMI θα πάει λίγο πιο μακριά».

Για τη συνεργασία με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τα λόγια ήταν «βαθιά» με συγκίνηση και περηφάνια. «Μοναδική η συνεργασία. Ο Μανόλης είναι φίλος και συνεργάτης μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει άλλο ένα σπουδαίο τραγούδι μαζί το «Καρδιά μου» και το έφερε τώρα η μοίρα να συναντηθούν οι δρόμοι μας με αυτόν τον τρόπο. Είμαι πολύ περήφανος, ειλικρινά το λέω»

Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην τον ρωτήσω με αφορμή τον τίτλο του άλμπουμ του «Παράθυρο στο άπειρο», αν το παράθυρο το δικό του είχε μια και μοναδική εικόνα, ποια θα ήταν αυτή.

Η απάντησή του κι εκεί συγκινητική. «Είναι πολύ απλό. Είναι η Κατερίνα μου (η σύζυγός του) με τα παιδιά μας».

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: «Έχει πολλή αλήθεια μέσα της αυτή η δουλειά. Μπήκε ψύχη…»

androulidakis.jpg

Στο gossip-tv μίλησε αποκλειστικά και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

«Ο ακρογωνιαίος λίθος είναι ο Άλκης Αλκαίος. Από εκεί ξεκινούν όλα. Το σημαντικό είναι ότι το αγάπησε ένας σπουδαίος τραγουδιστής που έχει και δύναμη, έχει και αποδοχή από τον κόσμο και είναι και αγαπητός. Αυτός λοιπόν κατάφερε να ενώσει τους στίχους και τη μουσική που έκανα εγώ και να βγουν στην μεγαλύτερη εταιρεία που έχουμε ώστε αυτό το πόνημα να φτάσει στον κόσμο. Είμαι πολύ ευτυχής και για μένα είναι πιο σημαντική δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα και ελπίζω να τύχει της αποδοχής που βλέπω ότι υπάρχει»

«Έχει πολλή αλήθεια μέσα της αυτή η δουλειά. Μπήκε ψύχη… τα κομμάτια ως προς τη σύνθεση βγήκαν αβίαστα»

Ο Μανόλης είναι από αυτές τις περιπτώσεις των μουσικών που μπορούν με λόγια απλά και κατανοητά να σου απαντήσουν στο ερώτημα «αν το τραγούδι κάνει τον τραγουδιστή ή αν ο τραγουδιστής το τραγούδι».

1709028110692-40926052-kotsiras-(3).jpg

«Σίγουρα κάποιοι σημαντικοί τραγουδιστές «φτιάχτηκαν» από τα μεγάλα τραγούδια αλλά όταν πέρασε η μπογιά των μεγάλων τραγουδιών -αν πέρασε- έμειναν ή όχι; Δηλαδή βλέπουμε τελικά ότι κάποιοι τραγουδιστές έχουν -καλή ώρα ο Γιώργος Νταλάρας που είναι σήμερα εδώ- μια πορεία αδιάληπτη πολλών δεκαετιών, έτσι είναι και ο Γιάννης Κότσιρας. Βλέπεις όμως και κάποια τραγούδια, ανεξάρτητα από το ποιος τα τραγούδησε, ζουν μέχρι και σήμερα και μεγαλουργούν. Άρα… αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα και σηκώνει πολλή κουβέντα αλλά… δεν έχει απάντηση»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved