Αντώνης Σρόιτερ: «Δεν θα ήμουν καλός ως πολιτικός»
G-Politics

Αντώνης Σρόιτερ: «Δεν θα ήμουν καλός ως πολιτικός»

Αρκετοί δημοσιογράφοι ασχολούνται με την πολιτική; 

Ο Αντώνης Σρόιτερ δεν θέλει ν' ασχοληθεί με αυτό και εξηγεί το γιατί.

Πολλοί δημοσιογράφοι ασχολούνται κάποια στιγμή με την πολιτική. Κάτι τέτοιο είναι και στα δικά σας σχέδια;

«Όχι, δεν θα ήμουν καλός ως πολιτικός. Δεν είμαι των δημοσίων σχέσεων, δεν θα μου ήταν εύκολο να τρέχω σε κηδείες, γάμους, βαφτίσια. Δεν είμαι, επίσης, τόσο διπλωμάτης όσο χρειάζεται».

Συμφωνείτε με τους έντονα πολιτικοποιημένους δημοσιογράφους;

«Δεν συμφωνώ, γι’ αυτό και δεν είμαι πολιτικοποιημένος. Μου αρέσουν εκείνοι που δεν κρύβονται, για να μπορούν να κριθούν πιο σωστά. Μου αρέσουν όμως κυρίως όσοι καταφέρνουν να κρατούν μια απόσταση και από τον χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των επιχειρήσεων και από τον χώρο του αθλητισμού. Η απόσταση αυτή βοηθάει να είσαι πιο αντικειμενικός».

Θα αποκαλύπτατε δημοσίως ποιο κόμμα υποστηρίζετε;

«Δεν ήμουν ποτέ οπαδός κανενός. Θεωρώ πως έχουν δίκιο όλοι σε κάποια πράγματα, και άδικο σε κάποια άλλα. Υπό αυτό το πρίσμα παίρνεις αμέσως την απόσταση που χρειάζεται».

Φαντάζεστε τον εαυτό σας να εγκαταλείπει κάποια στιγμή τη δημοσιογραφία;

«Έπειτα από 23 χρόνια σε αυτή τη δουλειά τι μπορώ να γίνω όταν μεγαλώσω, πολιτικός μηχανικός; Πού καταλήγουν οι δημοσιογράφοι;».

Γράφουν βιβλία.

«Ναι, ή γράφουν βιβλία, που συνήθως δεν είναι πολύ καλά, ή γίνονται κομματικά στελέχη. Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, αρκετοί αποχαιρετούν πρόωρα όχι το επάγγελμα αλλά τον μάταιο τούτο κόσμο...» είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved