Χορτοφαγικά ζεύγη τροφών για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου
Inside Stories

Χορτοφαγικά ζεύγη τροφών για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου

Το κόκκινο κρέας είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου στη διατροφή μας, ωστόσο πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο.

Αρκετές φυτικές τροφές περιέχουν σίδηρο, ωστόσο στην περίπτωση αυτή το πολύτιμο μέταλλο δεν απορροφάται εξίσου αποτελεσματικά από τον οργανισμό. Περίπου 2-20% του σιδήρου που προέρχεται από φυτικά προϊόντα –μη αιμικός σίδηρος– περνά τελικά στο αίμα, ενώ ο σίδηρος που προέρχεται από ζωικά προϊόντα –αιμικός σίδηρος– απορροφάται σε ποσοστό 15-35%.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved