Διατροφή μετά τη γαστρορραγία: Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται και για πόσο
Inside Stories

Διατροφή μετά τη γαστρορραγία: Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται και για πόσο

Η γαστρορραγία είναι η απώλεια αίματος από το ανώτερο πεπτικό σύστημα, δηλαδή από το στομάχι ή το αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου.

Πιο επιρρεπείς σε ένα επεισόδιο γαστρορραγίας είναι όσοι έχουν ιστορικό έλκους στομάχου ή δωδεκαδάκτυλου, αυτοί που έχουν το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, καθώς και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα.

Σοβαροί παράγοντες κινδύνου για γαστρορραγία είναι το υπερβολικό άγχος, η κακή διατροφή και το κάπνισμα.

Μετά από ένα επεισόδιο γαστρορραγίας, ο ασθενής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τη διατροφή του.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved