Διατροφή μετά τη γαστρορραγία: Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται και για πόσο
Η γαστρορραγία είναι η απώλεια αίματος από το ανώτερο πεπτικό σύστημα, δηλαδή από το στομάχι ή το αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου.
Πιο επιρρεπείς σε ένα επεισόδιο γαστρορραγίας είναι όσοι έχουν ιστορικό έλκους στομάχου ή δωδεκαδάκτυλου, αυτοί που έχουν το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, καθώς και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα.
Σοβαροί παράγοντες κινδύνου για γαστρορραγία είναι το υπερβολικό άγχος, η κακή διατροφή και το κάπνισμα.
Μετά από ένα επεισόδιο γαστρορραγίας, ο ασθενής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τη διατροφή του.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ