Το «μυστικό» για να μην είσαι πια η… ξεχασιάρα της παρέας!
Inside Stories

Το «μυστικό» για να μην είσαι πια η… ξεχασιάρα της παρέας!

Μήπως κάθε πρωί κάνεις άνω-κάτω το σπίτι σου για να βρεις τα κλειδιά σου; Ξεχνάς συχνά σημαντικά ονόματα και λέξεις; Αλήθεια, μήπως σου έχει γίνει συνήθεια το να μην θυμάσαι σημαντικές σου υποχρεώσεις;

Μην ανησυχείς! Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις ακόμη Aλτσχάιμερ, απλά τα παραπάνω «συμπτώματα» δείχνουν ότι μάλλον, ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάποιες καθημερινές σου συνήθειες.

Τι φταίει για την αδύναμη μνήμη σου;

Το πιο πιθανό είναι η κούραση και το άγχος! Αν, λοιπόν, η έλλειψη συγκέντρωσης και η πνευματική κόπωση έχουν αρχίσει να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου, ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση! Τι μπορείς να κάνεις; Πολλά και διάφορα, αρκεί να το θες. Για να σε βοηθήσουμε, εμείς σου παραθέτουμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να μην σε λένε πια οι φίλοι σου... ξεχασιάρα!

Ασκήσεις για το μυαλό!

Ναι, η γυμναστική δεν είναι μόνο για το σώμα αλλά και το μυαλό σου. Τι μπορείς να κάνεις; Λύσε ένα σταυρόλεξο, ή κάνε διάφορες νοητικές ασκήσεις όταν βρίσκεται έξω. Για παράδειγμα, προσπάθησε να απομνημονεύεις τις ονομασίες οδών τις οποίες διασχίζεις ή αριθμούς τηλεφώνων. Μπορείς επίσης να αρχίσεις να διαβάζεις περισσότερα βιβλία για να ακονίσεις το μυαλό σου.

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου!

Ναι, ξέρεις ότι η γυμναστική κάνει γενικά καλό για την υγεία σου. Ωστόσο, έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του ολλανδικού Πανεπιστημίου Ράντμπουντ του Ναϊμέχεν, έδειξε ότι η άσκηση σε βοηθά να διατηρήσεις τη μνήμη σου σε καλά επίπεδα.Για την ακρίβεια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα για τη μνήμη τα λαμβάνουμε όταν κάνουμε γυμναστική τέσσερις ώρες αφότου μάθουμε μια νέα πληροφορία.

Ναι, τα χάνεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα!

Δυστυχώς, μεγαλώνοντας χάνεις... εγκεφαλικά κύτταρα (ναι, ισχύει). Μην τρομάζεις! Δεν τα χάνεις απότομα, αλλά λίγα κάθε φορά και η «περιπέτεια» αυτή ξεκινά από την ηλικία των 20 ετών.

Το ζήτημα είναι ότι άτομα όπως οι φοιτητές κουράζονται πολύ και αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τη μνήμη τους. Αν έχεις παιδιά και αυτή την εποχή δίνουν εξετάσεις στο σχολείο, βοηθήστε τα να ξεπεράσουν την πνευματική κόπωση με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το ίδιο ισχύει και για εσένα, την ξεχασιάρα!

Βρες το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής για να μην ξεχάσεις ξανά πώς φτιάχνεται η αγαπημένη σου συνταγή (την οποία παρεμπιπτόντως έχεις φτιάξει άπειρες φορές). Αν διαπιστώσεις αλλαγές στην ικανότητά σου να θυμάσαι και να συγκεντρώνεσαι, μπορείς να δοκιμάσεις το SUPERFOODS® MEMOACT και να το απολαύσεις, αφού πρόκειται για ένα πόσιμο, φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με γεύση κακάο (αλήθεια, σε ποιον δεν αρέσει το κακάο;)!

Το «μυστικό» για τέλεια μνήμη βρίσκεται στη Φύση

Η Φύση -και σε αυτή την περίπτωση- φρόντισε για εσένα. Στο SUPERFOODS® MEMOACT θα βρεις τέσσερα «θαυματουργά» φυσικά συστατικά για τη μνήμη σου. Ποια είναι αυτά;

-Κακάο: Η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη που περιέχονται στο κακάο διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και ευρέως θεωρούνται σημαντικές για την ενίσχυση της μνήμης και τηβελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

-Ελευθερόκοκκος: Το εκχύλισμα από τη ρίζα του φυτού Eleutherococcus senticosus έχει αποδειχθεί ότι έχει προσαρμογόνο δράση και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το συγκεκριμένο φυτό χρησιμοποιείται ως όταν η ικανότητα για εργασία και συγκέντρωση είναι μειωμένη και όταν απαιτείται πνευματική διαύγεια.

-Πράσινο Τσάι: Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και καφεΐνη που μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες.

-Ιπποφαές: Το εκχύλισμα Ιπποφαούς είναι πηγή πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση οξειδωτικού στρες που δημιουργείται σε περιόδους αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων.

Για να μπορείς να συγκρατείς ό,τι πληροφορία παίρνεις και να μην ξεχνάς κάθε μέρα που αφήνεις τα κλειδιά σου, άρχισε από τώρα να γυμνάζεις το μυαλό σου και δοκίμασε το SUPERFOODS® MEMOACT!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved