Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017: «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας»
Inside Stories

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017: «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και την προώθηση διεθνών πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Επιμέλεια κειμένου: Σαριγκουλέ Στέλλα
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θέμα «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεδομένου ότι κατά την ενήλικη ζωή μας αφιερώνουμε μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας στην εργασία, οι εμπειρίες μας στον χώρο εργασίας αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν τη γενικότερη ευεξία μας.
Επιχειρήσεις και εργοδότες που επενδύουν στην ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας και εφαρμόζουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την υποστήριξη των εργαζομένων με ψυχικές διαταραχές βλέπουν οφέλη όχι μόνο στην υγεία των εργαζομένων τους αλλά και στην παραγωγικότητά τους. Από την άλλη, ένα αρνητικά φορτισμένο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά και ψυχικά προβλήματα, κατάχρηση ουσιών, απουσιασμό (συστηματική απουσία από την εργασία) και απώλεια παραγωγικότητας μεταξύ των εργαζομένων.Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved