Κόκκινο κρέας: Πότε γίνεται επικίνδυνο για το συκώτι
Inside Stories

Κόκκινο κρέας: Πότε γίνεται επικίνδυνο για το συκώτι

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλλαντικών έχει συνδεθεί στο πλαίσιο παλαιότερων μελετών με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου, ωστόσο τα νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες και στο συκώτι.

Μελέτη ερευνητών από το Ισραήλ που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Hepatology υποδεικνύει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φρέσκου και επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων του ήπατος.

mprizola sta karvouna

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved