Αφιέρωμα στον «δικό μας Αγγελόπουλο»
Exodos

Αφιέρωμα στον «δικό μας Αγγελόπουλο»

Από την Αθήνα έως την Αλεξανδρούπολη, τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου τιμούν την τρέχουσα εβδομάδα δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Η πρώτη («Θόδωρος Αγγελόπουλος - In memoriam») πραγματοποιείται σήμερα στο Megaron Plus, ενώ η δεύτερη θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, που ξεκινάει την Παρασκευή.

Το σημερινό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο θα ξεκινήσει συμβολικά με μια δική του ερωτική επιστολή προς την πόλη του, «μια γέρικη πόλη τεσσάρων χιλιάδων χρόνων», όπως λέει ο ίδιος στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», γυρισμένη το 1983, με παραγωγό την ελληνική δημόσια τηλεόραση, σε δικό του σενάριο. Στην ταινία ακούγονται κείμενα του Κώστα Ταχτσή, ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Τάσου Λειβαδίτη, καθώς και μουσικά θέματα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Διονύση Σαββόπουλου.

Το αυριανό αφιέρωμα με τίτλο «Ο δικός μας Αγγελόπουλος» θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 25ου Συνεδρίου των Κινηματογραφικών Λεσχών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη έως τις 3 Ιουνίου με κεντρικό θέμα «Το σενάριο στον κινηματογράφο».

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με χαρακτηριστικές στιγμές από εκδηλώσεις κινηματογραφικών λεσχών με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ενώ θα μιλήσουν ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, ο κριτικός κινηματογράφου και πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Κ. Ανδρέας Τύρος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, Δημήτρης Καλαντίδης. Η προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» θα σφραγίσει την τιμητική εκδήλωση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved