Μυθολογία-Κίνηση-Γλώσσα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Θέατρο ΜΠΙΠ
Exodos

Μυθολογία-Κίνηση-Γλώσσα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Από Κυριακή 7 Μαΐου και κάθε Κυριακή έως 11 Ιουνίου ξεκινά στο θέατρο ΜΠΙΠ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μυθολογία–Κίνηση–Γλώσσα”.

Στο έργο “Μυθολογία-Κίνηση-Γλώσσα”, ο λόγος, η πρωτότυπη μουσική, η κίνηση, τα σκηνικά, οι οπτικές παραστάσεις σχηματίζουν ένα αόρατο νήμα απ’όπου ξετυλίγεται η γέννηση του κόσμου και των γραμμάτων και φτάνει έως εμάς, μέσα στον νου και στην καρδιά μας.”

Το έργο «Μυθολογία–Κίνηση–Γλώσσα» είναι μια ποιητική διασκευή του έργου «Θεογονία» του Ησιόδου, όπου περιγράφεται, με βάση τους αρχαίους ελληνικούς μύθους, η ιστορία της γέννησης του κόσμου. Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού θεάτρου αφενός γιατί ψυχαγωγεί, αφετέρου γιατί διδάσκει εμπειρικά. Μας ψυχαγωγεί, γιατί ξεδιπλώνεται μπροστά μας ολόκληρο το κοσμογονικό ταξίδι της Γης και του σύμπαντος, μέσα από τη ματιά του Ησιόδου, έτσι όπως την αποτυπώνει στο έργο του “Θεογονία”. Μας διδάσκει, γιατί οι λέξεις που εμπλέκονται σε αυτό το κοσμογονικό ταξίδι, γεννιούνται μέσα από αυτό και ξεδιπλώνονται με τον μίτο του μύθου, κουβαλώντας την δική τους ιστορία μέσω του ήχου τους.

Η δράση χωρίζεται σε δύο μέρη: στο δίωρο προπαρασκευαστικό σεμινάριο και στην κυρίως παράσταση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved