Λάμψη και σκάνδαλα στο πριγκιπάτο του Μονακό
Lifestyle

Λάμψη και σκάνδαλα στο πριγκιπάτο του Μονακό

Το Bal de la Rose είναι το μεγαλύτερο event όπου οι γαλαζοαίματοι το περιμένουν με αγωνία.

Η ιστορία του ξεκινάει από το μακρινό 1954 όταν η πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλι αποφασίζει να διοργανώσει ένα μεγάλο gala με γαλαζοαίματους από όλο τον κόσμο. Ένα gala που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τι έχει συμβεί όμως, όλα αυτά τα χρόνια στο Bal de la Rose;

Σύμφωνα με το Gala, κάθε χρόνο η βραδιά είναι θεματική, με τον στενό φίλο της πριγκίπισσας Καρολίνας και διάσημο σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ να αναλαμβάνει τα τελευταία πέντε χρόνια τον σχεδιασμό της. Η φετινή εκδήλωση θα ήταν η έκτη του και είχε ήδη προλάβει να τη σχεδιάσει προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Το θέμα της βραδιάς, που ήταν αφιερωμένη στον ύψιστο της μόδας, ήταν η Ριβιέρα. Στον χώρο υπήρχε ρέπλικα του «Hotel de Paris», αυτοκίνητα από τη δεκαετία του '50, ενώ στην πίστα είχε ζωγραφιστεί ένα mural πισίνας με μια λουόμενη της εποχής να αναδύεται από το νερό!

Στην οργάνωση βοηθά κάθε χρόνο ή Societe de Bains de Mer του Μόντε Κάρλο, της οποίας μετοχές είχε αγοράσει το 1953 και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Τα εισιτήρια διατίθενται online από το και γίνονται sold out μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η τιμή τους φτάνει περίπου τα 990 δολάρια.

Υπάρχει η φήμη ότι τη λίστα των σχεδόν 900 καλεσμένων επιβλέπουν προσωπικά ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η Καρολίνα με τη Σαρλίν κάνοντας τις δικές τους προσθαφαιρέσεις. Πέρσι από τον Χορό των Ρόδων είχε συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνούσε τα 800.000 δολάρια. Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ιάπωνες, Κινέζοι και Άραβες κροίσοι καταφτάνουν όπως ορίζει το πρωτόκολλο γύρω στις 8 μ.μ. και μέχρι να τακτοποιηθούν στα τραπέζια τους ακούγονται όλες οι γλώσσες του κόσμου σε αυτή τη Βαβέλ του glam. Το dress code απαιτεί τίποτα λιγότερο από τελειότητα και λάμψη.

Τελευταία φτάνει η πριγκιπική οικογένεια και το βαλς είναι ο χορός με τον οποίο ανοίγει η βραδιά. Η ορχήστρα απαρτίζεται από 100 βιολιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και οι οικοδεσπότες πρίγκιπες χορεύουν τον πρώτο χορό. Ακολουθεί η λοταρία και η συνέχεια περιλαμβάνει το δείπνο με το μενού να συγκεντρώνει το umami της υψηλής γαστρονομίας. Ο χορός συνεχίζεται στην πίστα με διάσημους τραγουδιστές κάθε χρόνο να χαρίζουν κέφι όπως ο Μίκα, η Λίλι Αλεν, η dame Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Ιμάνι κ.ά. Πριν από τον Λάγκερφελντ είχε επιστρατευτεί και ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ για να ντύσει θεματικά τη βραδιά και το πάρτυ είχε αφήσει εποχή.

Στο Bal de la Rose οι Γκριμάλντι, από τις πλέον εξωστρεφείς οικογένειες γαλαζοαίματων, τροφοδοτούν πάντα τα glossy έντυπα με άφθονο gossip.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved