Λάτρης της Ελλάδος με τα όλα του ο Κάρολος-Βυζαντινή ενθρόνιση & ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες στα πέρατα
Lifestyle

Λάτρης της Ελλάδος με τα όλα του ο Κάρολος-Βυζαντινή ενθρόνιση & ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες στα πέρατα

Η Ελλάδα θα λάμψει στη στέψη του βασιλιά Καρόλου! Ο νέος μονάρχης θα τιμήσει τις ελληνορθόδοξες ρίζες του πατέρα του!

Τις ελληνικές ρίζες του πατέρα του δούκα του Εδιμβούργου Φιλίππου και την ελληνορθόδοξη εκκλησία θα τιμήσει στη στέψη του ο βασιλιάς Κάρολος στις 6 Μαΐου, καθώς όπως τόνισε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας στις φλέβες του κυλάει ελληνικό αίμα.

Ήταν επίμονο το αίτημα του νέου μονάρχη, διαδόχου της βασίλισσα Ελισάβετ, να ακουστούν ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες στη λειτουργία της στέψης του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, που θα εκτελέσει το Byzantine Chant Ensemble.

Ελληνικό άρωμα έχει και η επιλογή του 74χρονου βασιλιά να διατηρήσει στο τελετουργικό το χρίσμα με αφιερωμένο λάδι, όπως είχε γίνει στη στέψη της μητέρας του, πριν από 70 χρόνια. Το συγκεκριμένο λάδι με το οποίο θα χριστούν ο βασιλιάς και η βασίλισσα και θα περιέχεται μέσα σε χρυσό δοχείο με τη μορφή αετού, καθαγιάστηκε στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο.

1681336265535-43720472-kamila-karolos-(1).jpg

Ο Κάρολος επιθυμεί η τελετή να είναι πολύ πιο λιτή από τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, όμως ανάμεσα στους μόλις 2.000 καλεσμένους, δηλαδή το 1/4 των προσκεκλημένων της Ελισάβετ, θα υπάρχει έντονη ελληνική παρουσία.

Παρόντες στη στέψη θα είναι η τέως βασίλισσα της Ελλάδας Άννα Μαρία, με τον πρωτότοκο γιο της Πρίγκιπα Παύλο και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.

Τον βασιλιά Κάρολο με τη βασίλισσα Καμίλα θα παρακολουθήσει να καταφθάνει στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και το ελληνικής καταγωγής πριγκιπικό ζευγάρι της Σερβίας.

Ο τέως πρίγκιπας, διάδοχος Αλέξανδρος, μητέρα του οποίου ήταν η πριγκίπισσα της Ελλάδας Αλεξάνδρα, κόρη του βασιλιά Αλέξανδρου Α’ της Ελλάδας και της Ασπασίας Μάνου, θα συνοδεύεται από τη γεννημένη στην Αθήνα σύζυγό του, πριγκίπισσα Αικατερίνη, το γένος Μπατή.

coronation_karolos.webp

Η τεσσάρων τόνων χρυσή άμαξα του Γκολντ Στέιτ, ηλικίας 260 ετών που θα μεταφέρει το βασιλικό ζευγάρι χρησιμοποιήθηκε στο Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας το 2012.

Στη τελετή θα παρευρεθούν επίσης ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο βασιλιάς της Ολλανδίας και η σύζυγός του, και η βασιλομήτωρ της χώρας, το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, όπως και οι βασιλικές οικογένειες Νορβηγίας, Σουηδίας και Δανίας, καθώς και ο Ιάπωνας αυτοκράτορας.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved