Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του νέου βασιλιά, Καρόλου, μετά τον θάνατό της
G-Politics

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του νέου βασιλιά, Καρόλου, μετά τον θάνατό της

Μόλις λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη της είδησης του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος, εξέδωσε επισήμως την πρώτη του ανακοίνωση. 

Σε αυτή ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας, είναι μία στιγμή μεγάλης θλίψης για μένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.

Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας τρυφερής αλλά συγχρόνως δυναμικής και πολύ αγαπημένης μητέρας. Ξέρω ότι η απώλειά της έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και τις κοινοπολιτείες αλλά και αμέτρητους ανθρώπους ανά τον πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του πένθους και των αλλαγών, η οικογένειά μου και εγώ θα έχουμε ως παρηγοριά τον σεβασμό και την αγάπη που απέπνεε η βασίλισσα παγκοσμίως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι, του θανάτου της βασίλισσας στα 96 της χρόνια σήμερα το απόγευμα στο κάστρο Μπαλμόραλ όπου και βρισκόταν τον τελευταίο καιρό, η σημαία κυματίζει μεσίστια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Λονδρέζοι και τουρίστες για να θρηνήσουν τη μεγάλη αυτή απώλεια.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ξέσπασαν σε λυγμούς ενώ στο πλήθος επικρατούσε σιγή. Την ίδια ώρα το BBC μετέδιδε τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved