Πάνος Ιωαννίδης: «Το κοινό είναι και ο αυστηρότερος κριτής μέσω της τηλεόρασης»
Taste

Πάνος Ιωαννίδης: «Το κοινό είναι και ο αυστηρότερος κριτής μέσω της τηλεόρασης»

Ο Πάνος Ιωαννίδης είναι ένας από τους τρεις κριτές του Master Chef. Άραγε γιατί έπειτα από πολλά χρόνια αφανούς επιτυχημένα εργασίας στη γαστρονομία αποφάσισε να ενδώσει στην τηλεόραση; Ποια ανάγκη τον οδήγησε στη μαζική ψυχαγωγία;

«Δεν θα πω ότι ήμουν αρνητικός στην πρώτη επαφή με το κανάλι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν μου έγινε η πρόταση, απλά το σκέφτηκα αρκετά πριν πω "ναι" και μπω στη μεγάλη ομάδα του project. Θεώρησα και θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα παγκοσμίου βεληνεκούς, αμιγώς μαγειρικό και ποιοτικό. Εάν ήταν κάτι άλλο δεν θα το έκανα, όπως και στο παρελθόν είπα "όχι" χωρίς τύψεις ή δεύτερη σκέψη σε άλλες προτάσεις που αφορούσαν τηλεοπτικά σόου ή εν μέρει μαγειρικά. Το κέρδος μου, εκτός από μια όμορφη εμπειρία ανταλλαγής γαστρονομικών απόψεων και γνωριμίας με αξιόλογους συναδέλφους, είναι και η γνωριμία μου με τον κόσμο, το κοινό που είναι και ο αυστηρότερος κριτής μέσω της τηλεόρασης. Την αποδοχή του που λαμβάνω καθημερινά μέσα από τα θειικά σχόλια για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μου, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από το γυαλί, πέραν των μαγειρικών μου γνώσεων. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο το κέρδος να εκπέμπεις αυτό που πραγματικά είσαι. Έστω κι ένας εκεί έξω να το βλέπει και να σου κλείνει, ας πούμε, το μάτι» τόνισε στο Θέμα People.

Αλήθεια, όμως, στην εποχή του #foodporn και της φλυαρίας εντός και εκτός κοινωνικών δικτύων για το φαγητό υπάρχουν λόγοι να πραγματοποιούνται τέτοιοι τηλεοπτικοί διαγωνισμοί μαγειρικής; Έχουν πλέον νόημα;

«Το θέσατε σωστά, πράγματι είναι ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής και φυσικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμμετάσχει κάποιος, είτε ως διαγωνιζόμενος είτε ως κριτής. Ο καθένας για τους λόγους του, αλλά και για κάποιους κοινούς σκοπούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως αποτέλεσμα. Αν το συνοψίσω, είναι μια μοναδική εμπειρία για εμάς και παράλληλα ένα ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν για τον τηλεθεατή που έχει να διδαχτεί πολλά, αλλά και να περάσει καλά, παρακολουθώντας το».

Τελικά, ένας διαγωνισμός μαγειρικής κάνει καλό ή κακό στη γαστρονομία; «Το φαγητό είναι ένα αντικείμενο που ενδιαφέρει όλους, είναι κουλτούρα, είναι ευχαρίστηση, είναι διασκέδαση και σίγουρα ανάγκη. Όλος ο κόσμος τρώει και θέλει να τρώει καλά και φυσικά όλοι έχουν άποψη γι' αυτό, επαγγελματίες και μη. Η προβολή μέσω της τηλεόρασης έχει πολλά καλά γιατί ο κόσμος μαθαίνει και ενημερώνεται για food trends και τεχνικές, αλλά και αρκετά αρνητικά, όταν οι "πρεσβευτές" αυτών δεν είναι παρά μη σωστά καταρτισμένα, ημιμαθή άτομα που προωθούν λανθασμένες πληροφορίες στο ευρύ κοινό».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved