Κις Λορέν με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Κις Λορέν με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς να φτιάξετε κις Λορέν με τυρί κρέμα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη. Η συνταγή για τη ζύμη είναι μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής pâte brisée που χρησιμοποιείται ως βάση στην quiche Lorraine.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

½ πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. μπέικον, κομμάτι

2 αυγά, μεσαία

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

50 γρ. mix τυριών, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρόκα

ελαιόλαδο

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved