Βασιλιάς Κάρολος: Η είδηση του θανάτου του και η οργισμένη διάψευση από το Λονδίνο
VIP Life

Βασιλιάς Κάρολος: Η είδηση του θανάτου του και η οργισμένη διάψευση από το Λονδίνο

Βασιλιάς Κάρολος - Τον υποτιθέμενο θάνατο του βασιλιά Καρόλου έσπευσε να διαψεύσει η πρεσβεία της Βρετανίας στην Ουκρανία με αφορμή δημοσιεύματα ρωσικών μέσω ενημέρωσης που αναφέρουν τη συγκεκριμένη είδηση.

Αρκετοί ρωσικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας πέθανε σε ηλικία 75 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών από καρκίνο.

Την ίδια ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκε η φωτογραφία μίας ψεύτικης δήλωσης δήθεν από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «απροσδόκητο θάνατο» του Καρόλου.

BRITAIN ROYALS KING CHARLES III

Βασιλιάς Κάρολος

«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας πέθανε σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας ή στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης», μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik.

Στη συνέχεια τα ρωσικά ΜΜΕ υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν τα επίμαχα δημοσιεύματα για τον δήθεν θάνατο του βασιλιά Καρόλου. Η βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η είδηση για τον θάνατο του βασιλιά Καρόλου Γ’ είναι ψεύτικη».

«Αρκετά γνωστά πρακτορεία ανέφεραν την ψευδή είδηση, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές αν είχαν κάνει κάποιο λάθος ή αν η μηχανή προπαγάνδας του Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν άμεσα πίσω από αυτήν», σχολίασε σε ρεπορτάζ η Daily Mail.

Το κανάλι Telegram της βρετανικής πρεσβείας ανάρτησε ανακοίνωση στα ρωσικά για να τονίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες. «Οι αναφορές για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψεύτικες» σημείωσε η ανακοίνωση.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved