Ant1: Τριάντα χρόνια με shows που άλλαξαν την τηλεόραση! Θυμήσου τα κι εσύ μέσα από φωτογραφίες
Media

Ant1: Τριάντα χρόνια με shows που άλλαξαν την τηλεόραση! Θυμήσου τα κι εσύ μέσα από φωτογραφίες

Στην τηλεόραση αλλάζουν πολλά, αλλά τα show παραμένουν σταθερή αξία, έχοντας πάντα μεγάλο και φανατικό κοινό. Τα show υπήρξαν στενά συνδεδεμένα με τον ANT1 καθ’ όλη τη διάρκεια της 30χρονης πορείας του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ο ANT1 έφερε σε κάθε σπίτι μια πρωτόγνωρη για την εποχή λάμψη και φαντασμαγορία, μέσα από προγράμματα που καθήλωσαν τους τηλεθεατές και ζωντάνεψαν τα βράδια τους.


Τραγούδι, χορός, αστεία, λαμπεροί παρουσιαστές, αμέτρητοι καλεσμένοι, εντυπωσιακά σκηνικά. Κανένα άλλο κανάλι δεν πρωτοπόρησε και δεν επένδυσε, με τις ιδέες και την ενέργειά του, σε show τόσο υψηλών προδιαγραφών όσο ο ANT1. Κανένα άλλο κανάλι δεν ανέδειξε τόσο αυτή τη μορφή ψυχαγωγίας, κάνοντάς τη συνώνυμη του ονόματός του, με την έμπνευση και την τεχνογνωσία του.


«Ciao ANT1», «Fame Story», «Dancing with the Stars», «Χ Factor», «Next Top Model», «The Voice of Greece», «Dancing on Ice», «Υour Face Sounds Familiar», «So You Think You Can Dance», «Rising Star» είναι μερικά μόνο από τα show και τα talent show που έγραψαν λαμπρή τηλεοπτική ιστορία. Κι αν σε αυτά προστεθούν και τα έκτακτα εορταστικά, εξ ίσου υπερπαραγωγές, τότε ο συνολικός αριθμός των show του ΑΝΤ1 αυξάνεται θεαματικά.


Δεν είναι όμως μόνο η δύναμη των προγραμμάτων αυτών που τα φέρνει μέχρι σήμερα στη μνήμη μας. Είναι και οι υπέροχοι παρουσιαστές που ταυτίστηκαν μαζί τους και τα απογείωσαν: Ρούλα Κορομηλά, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Καρράς, Σπύρος Παπαδόπουλος, Άννα Βίσση, Μάρκος Σεφερλής, Ναταλία Γερμανού, Ανδρέας Μικρούτσικος, Τατιάνα Στεφανίδου, Ελεονώρα Μελέτη, Σοφία Αλιμπέρτη, Χρήστος Φερεντίνος, Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Νάντια Μπουλέ, Ζέτα Μακρυπούλια, Δούκισσα Νομικού, Ευαγγελία Αραβανή, Τζένη Μπαλατσινού, Μαρία Μπετακώρου, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Μουτσινάς, Εκτορας Μποτρίνι κ.ά.

«Ciao ANT1», 1993
Το πιο φαντασµαγορικό µουσικοχορευτικό show της ελληνικής τηλεόρασης έκανε πρεμιέρα το 1993 µε παρουσιάστρια τη Ρούλα Κοροµηλά, σε σκηνοθεσία Στέφανο Σαρτίνι. Πλούσιο θέαµα, ορχήστρα που έπαιζε ζωντανά στο στούντιο, πολυμελή µπαλέτα, αλλά και ζωντανή επικοινωνία µε τους τηλεθεατές, οι οποίοι κέρδιζαν πλούσια δώρα. Επόµενος παρουσιαστής ήταν ο σόουµαν Γιώργος Μαρίνος έχοντας στο πλευρό του την Εύη Παπαδάκη, την οποία διαδέχθηκε αργότερα η Αννίτα Ναθαναήλ. Από το πλατό του «Ciao ANT1» παρήλασαν τα µεγαλύτερα ονόµατα του τραγουδιού και του χορού, καθώς επίσης και πολλοί ξένοι καλλιτέχνες, όπως ο Eros Ramazzotti και οι Βέλγοι Vaya Con Dios, η Βίκυ Λέανδρος και ο συνθέτης Yanni. Το «Ciao AΝΤ1» κέρδισε την αγάπη των τηλεθεατών όλων των ηλικιών.

«Αnteneum», 1994
Δίωρο εβδομαδιαίο μουσικοχορευτικό show που παρουσίαζε ο Κώστας Καρράς. Τραγούδι, χορός, σάτιρα. Η ορχήστρα του Γιώργου Κατσαρού έδινε το παρόν με άφθονο τραγούδι, ενώ κάθε εβδομάδα καλεσμένος ήταν ένας συνθέτης που παρουσίαζε, µαζί µε τους ερµηνευτές, τις επιτυχίες του. Τα κείµενα έγραφε ο Γιάννης Καλαµίτσης και η σκηνοθεσία ήταν του Μεγακλή Βιντιάδη. Χαρακτηριστικούς τύπους ερµήνευαν ο Χρήστος Βαλαβανίδης, η Ελένη Γερασιµίδου, ο Γιώργος Παρτσαλάκης και η Νένα Χρονοπούλου.

«Fantastico», 1995
Το «Fantastico», µε τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Βίκυ Κουλιανού, μετέφερε τον τηλεθεατή µε ταχύτητα αστραπής από τον Λούτσιο Ντάλλα και τον Μίκη Θεοδωράκη στη Ρίτα Χέιγουρθ και τον Γιάννη Πάριο. Το πρόγραµµα, που έγραψε τη δική του ιστορία, έµεινε στη µνήµη των τηλεθεατών κυρίως για τα πολύ µεγάλα ονόµατα καλλιτεχνών που παρουσίασε, αλλά και για τις έξυπνες ιδέες που υιοθέτησε.

«Με αγάπη Άννα», 1995
Μουσικοχορευτικό show με παρουσιάστρια την Άννα Βίσση. Η εκπομπή προβαλλόταν κάθε Σάββατο βράδυ και ανάμεσα σε συνεντεύξεις καλλιτεχνών, διαγωνισμούς karaoke με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, την ενότητα «Ρεκόρ» με τον Βασίλη Νoμικό και τη Γιoλάvτα Διαμαvτή, αλλά και την παρθενική εμφάνιση του Μάρκου Σεφερλή στην τηλεόραση, είχε και διάφορα σκετσάκια που ερμήνευαν η Άννα Βίσση και ο Παύλος Χαϊκάλης.

Δες όλα τα shows στη gallery και σίγουρα κάτι έχουν να σου θυμίσουν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved