Χρήστος Παπαδόπουλος: Ο Μαρκίδης και η Eurovision
Media

Χρήστος Παπαδόπουλος: Ο Μαρκίδης και η Eurovision

O Χρήστος Παπαδόπουλος έχει γράψει την μουσική για το ριμέικ της ταινίας «Ο Κλέαρχος, Μαρίνα και ο κοντός». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Με τον Στράτο Μαρκίδη, που σκηνοθετεί αυτή την ταινία, έχουμε συνεργαστεί σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ και κινηματογραφικές παράγωγες, όπως " I love Καρδίτσα», «Λάρισα εμπιστευτικό», «Αρχιπέλαγος», «Της αγάπης μαχαιριά», «Μαύρος ωκεανός». Εκτιμώ πως "Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός" είναι η καλύτερη του δουλειά, αφού έχει πλούσια γυρίσματα σε Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη και τα σενάρια του Τσιφόρου είναι τόσο δυνατά και διαχρονικά».

-Είστε ένας διαχρονικός μουσικός, που υπηρετεί με συνέπεια κατά κύριο λόγο το λαϊκό τραγούδι. Γιατί αυτή η επιλογή;

««Κατά καιρούς μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε "φθηνά" εμπορικά σχήματα αλλά δεν το έκανα, προτιμώντας πιο μικρές μουσικές σκηνές και ο χρόνος με δικαίωσε, αφού η πραγματική διασκέδαση και ακρόαση γίνεται σε τέτοιους χώρους. Έτσι και φέτος επέλεξα με τον Βασίλη Σκουλάνα εμφανιστούμε στο κέντρο της Αθήνας σε μια καινούργια μουσική σκηνή στην περίοδο των γιορτών».

- Πέρσι ως συνθέτης συμμετείχατε στον εθνικό τελικό της Eurovision. Ήταν καλή αυτή η εμπειρία; Θα το ξανατολμούσατε;

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία με το τραγούδι της Θωμαής Απέργη, καθώς ήρθα σε επαφή με τον κόσμο της ποπ όπου βέβαια πιο μεγάλο ρόλο παίρνει το image, εις βάρος της μουσική κατά τα αγγλοσαξονικά πρότυπα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved