Βαρβάρα Λάρμου: «Μέσω της υποκριτικής καλείσαι να ψάχνεις διαρκώς μέσα σου»
Media

Βαρβάρα Λάρμου: «Μέσω της υποκριτικής καλείσαι να ψάχνεις διαρκώς μέσα σου»

Η Βαρβάρα Λάρμου εκτός από υποκριτική, έχει σπουδάσει και κοινωνιολογία. Ισχύει πως έχει κάνει μεταπτυχιακό στην ψυχοθεραπεία;

«Κάνω μια μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση που στόχο έχει την επίγνωση, ώστε το άτομο να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του και την ικανότητα του να κάνει επιλογές για να ζει πιο αυθεντικά».

Για πολλούς και η υποκριτική είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας...
«Μέσω της υποκριτικής καλείσαι να ψάχνεις διαρκώς μέσα σου και να συγχρονίζεσαι με κομμάτια και συναισθήματα που μπορεί να μην είναι πάντα συνειδητά. Το ότι αναγνωρίζεις κάτι δικό αού, κοινώς αποκτάς επίγνωση του κομματιού αυτού, είναι σημαντικό από μόνο του. Το φέρνεις στην επιφάνεια και έρχεσαι σε επαφή μαζί του.

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως έναν βαθμό θεραπευτικά, μέσω της αναγνώρισης και της έκφρασης του. Η επίγνωση του τι πράττει και βιώνει το άτομο είναι και ο βασικός στόχος της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης Gestalt. Ως εκ τούτου, συμβαίνει και το αντίθετο. Κάνοντας ψυχοθεραπεία διαμορφώνεται και ο τρόπος με τον οποίο βιώνεις την υποκριτική. Γίνεται πιο αυθεντικός και οργανικός», αποκαλύπτει η ίδια στο περιοδικό Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved