Μαυροματάκης: «Η τηλεόραση είναι περισσότερο ασφαλής στο οικονομι­κό κομμάτι»
Media

Μαυροματάκης: «Η τηλεόραση είναι περισσότερο ασφαλής στο οικονομι­κό κομμάτι»

Ο Μανώλης Μαυροματάκης, ενός από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του θεάτρου, ενδίδει στην τηλεόραση μόνο όταν του κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιο σενάριο, όπως εκείνο του "Παρουσιάστε".

Φέτος επιστρέψατε τηλεοπτικά, τρία χρόνια μετά το τέλος της κωμικής σειράς του ΑΝΤΪ «Ταμάμ», με τη νέα κωμωδία του σταθμού «Παρουσιάστε!». Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον;

Το πρώτο στοιχείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το σενάριο, αφού, όταν διάβασα τα δύο πρώτα επεισόδια, διαπί­στωσα ότι είναι λίγο διαφορετικό και λείπει από την τηλεόραση. Στη συνέχεια, βέβαια, έπαιξε ρόλο η εγγύηση του Γιάννη Μπέζου για την εν λόγω δουλειά και η μεταξύ μας συνεργασία. Τέλος, δεν κρύβω ότι μου αρέσει περισσότερο το θέατρο, αλλά επειδή φέτος καταλάβαινα, όπως και πολλοί άλλοι, ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, λόγω της πανδημίας, αποφάσισα για λόγους ασφαλείας να κάνω τηλεόραση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια που δίνει η τηλεόραση;

Η τηλεόραση είναι περισσότερο ασφαλής σε ό,τι αφορά το οικονομι­κό κομμάτι και λιγότερο, κατά κάποιον τρόπο, στο υγειονομικό. Κυ­ρίως για τους ηθοποιούς, γιατί την ώρα του πλάνου δεν φοράμε μά­σκες και δεν μπορούμε να κρατήσουμε την απόσταση των δύο μέ­τρων. Δεν χωράμε στο κάδρο.

Αισθάνεστε δικαιωμένος για αυτή την επιλογή σας, βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα;

Ναι, αν και δεν θέλω να χρησιμοποιώ τέτοιες δραματικές εκφράσεις, δικαιωμένος ή όχι. Είναι μία πολύ καλή κωμωδία, π οποία και εμένα με κάνει να χαμογελώ όταν τη βλέπω, ενώ κρατάει καλή συντροφιά στους τηλεθεατές που κάθονται στο σπίτι τους και βάλλονται από αυ­τή τη δύσκολη συνθήκη που ζούμε.

Οι ιστορίες που παρουσιάζονται στη σειρά σας ξύπνησαν κάποια ανάμνηση από τη δική σας στρατιω­τική θητεία;

Πάντα σου ξυπνούν αναμνήσεις, αλλά όχι να βρεις ακριβώς το διό πράγμα. Το καλό της σειράς είναι ότι δεν μεταφέρει το κλίμα του στρατού, αλλά το πάει ένα βήμα παραπέρα και «τεντώνει» το πα­ράλογο της στρατιωτικής θητείας.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερους ηθοποιούς του θεάτρου να κάνουν τηλεόραση. Ανε­βαίνει έτσι το επίπεδο της;

Η τηλεόραση και το θέατρο είναι δύο δι­αφορετικά πράγματα. Οι ηθοποιοί που προέρχονται από το θέατρο έχουν «ψη­θεί» περισσότερο και ξέρουν τα εκφρα­στικά τους μέσα. Επομένως, σίγουρα π παρουσία τους στην τηλεόραση είναι ένα θετικό σημάδι και ανεβάζει το επίπεδό της. Αυτό δεν το λέω σε σχέση, ρε εμένα, αλλά με άλλους συναδέλφους.

Πώς βλέπετε τη νέα γενιά των ηθο­ποιών που συμμετέχει στη σειρά;

Μου αρέσουν πάρα πολύ όλα τα νέα παιδιά που παίζουν στη σειρά. Είναι πο­λύ καλά εκπαιδευμένα από τις σχολές τους, πιο ευέλικτα και έχουν μια καθα­ρότητα. Ακόμη, είναι καλά διαλεγμένα από τον Γιάννη Μπέζο τόσο από άποψη συμπεριφοράς όσο και παρουσίας, σύμφωνα με το My Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved