Νατάσα Ασίκη για Τα καλύτερα μας χρόνια: «Η Πελαγία είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής»
Media

Νατάσα Ασίκη για Τα καλύτερα μας χρόνια: «Η Πελαγία είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής»

Η Νατάσα Ασίκη είναι ηθοποιός των μεγάλων ρόλων και ερμηνειών.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον συμμετοχή της στα «Καλύτερά μας χρόνια» και για τον ρόλο της.

Πριν τα «Καλύτερά μας χρόνια» εκτός από τα γκεστ στη «Μουρμούρα», είχαμε καιρό να σας δούμε στην τηλεόραση. Ποιο ήταν το δέλεαρ σε αυτή τη σειρά;

«Ηταν πολλά μαζί. Αρχικό το γεγονός ότι τον πρώτο χρόνο τη σκηνοθετούσε η Ολγα Μαλέα και τώρα ο Nίκος Κρητικός. Ηταν μια σειρά στην ΕΡΤ απ’ όπου ξεκίνησα κι αυτό μου άρεσε πολύ. Ηταν το εκλεκτό καστ των ηθοποιών.

Ετσι είπα ότι θα το κάνω μαζί με το θέατρο με ό,τι κούραση σημαίνει αυτό. Πέσαμε όμως πάνω στον covid και τα κλειστά θέατρα και αποτέλεσε τελικά μια ευκαιρία να μην απομονωθώ τελείως με την καραντίνα. Η σειρά έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής και πάμε για τον τρίτο χρόνο».

Απολαμβάνετε το ταξίδι στο παρελθόν όσο κι εμείς;

«Βέβαια, κι εμείς ταξιδεύουμε κυριολεκτικά στον χρόνο. Τον ρόλο αυτόν, της Πελάγιας, τον θεωρώ δώρο. Κάνω μια Κρητικιά από την Γκούφη, απ' όπου κατάγεται και η μαμά μου. Ο σεναριογράφος Nίκος Απειρανθίτης το γνώριζε και μου το δώρισε εντάσσοντας το στοιχείο αυτό στο σενάριο και κατ’ επέκταση το έκανα κι εγώ δώρο στη μητέρα μου.

Για να υποδυθώ την Πελαγία, αρχικά χρειάστηκε να κάνω μαθήματα με δάσκαλο για την κρητική προσφορά που έχει, γιατί μπορεί να μαμά μου να ήταν από το νησί αλλά δεν είχε την έντονη ντοπιολαλιά και είχα μόνο κάποια ακούσματα. Στη συνέχεια όμως μίλησε το DNA.

Η Πελαγία στα «Καλύτερα μας χρόνια» είναι ένας ακόμη υπέροχος ρόλος κι ερμηνεύετε κι έναν υπέροχο άνθρωπο. Την έχετε αγαπήσει πολύ;

«Την έχω λατρέψει. Είναι πολύ ωραία η σχέση που έχει με την Ερμιόνη (Υβόννη Μαλτέζου) κι αυτή η φιλία ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικές γυναίκες, με τη μια να είναι βαθιά συντηρητική και την άλλη την τόσο απελευθερωμένη.

Είναι απόλαυση οι τσαχπινιές της και οι πονηριές της Πελαγίας, παρά το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη γυναίκα. Είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής. Δεν θα το βάλει ποτέ κάτω. Η Νατάσα θα το έβαζε, η Πελάγια όχι».

Γι’ αυτό τύλιξε τον Γιώργη της σε μια κόλλα χαρτί, θα χορέψουν και τον Ησαΐα;

«Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ολα γράφονται στην -πορεία. Είναι τόσο συνδεδεμένοι οι ρόλοι μεταξύ rous που ο ένας ακολουθεί τον ρυθμό του άλλου. Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό το love story κι αν θα έχει happy end».

Την αδελφή του Γιώργη, την Αμπλά, θα τη γνωρίσουμε;

«Τίποτα δεν αποκλείεται, θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον. Η Πελαγία έχει κι έναν γιο που τον αποκαλεί Γρόθο γιατί παντρεύτηκε μια Σουηδέζα. Παρόλο που είναι τόσο προοδευτική, όταν πρόκειται για τον γιο της της βγαίνει η κρητική της φύση και ως γνήσια πεθερά δεν θέλει τη νύφη».

Τι ζηλεύετε σε εκείνη;

«Οτι είναι τόσο έξω καρδιά. Το μότο της είναι πως η ζωή είναι μικρή και ο καθένας της πρέπει να την τιμήσει. Είναι πολύ σημαντική κουβέντα. Την Πελάγιο δεν τη βαραίνει η ηλικία.

Η παραίτηση είναι μια μεγάλη ιστορία για κάποιους ανθρώπους που οι ίδιοι βάζουν όριο στην ηλικία τους και κανείς άλλος. Για την ηρωίδα μου δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια και νομίζω πως έτσι ήταν και η μαμά μου».

Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα δεκαετία, αυτή του ’80. Τι αλλάζει για τους ήρωες;

«Σίγουρα θα αλλάξουμε εμφανισιακά. Κάποιο ρόλο θα παίξει και το ΠΑΣΟΚ. Το σίγουρο είναι πως οι συγγραφείς θα μας κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον».

Πηγή:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved