Γιώργος Κουβαράς: «Οι απαιτητικοί τηλεθεατές δεν είναι βάρος αλλά πρόκληση»
Media

Γιώργος Κουβαράς: «Οι απαιτητικοί τηλεθεατές δεν είναι βάρος αλλά πρόκληση»

Ο Γιώργος Κουβαράς παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ο ίδιος νιώθει ενθουσιασμένος και κυρίως γοητευμένος από τη δουλειά του. 

Παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Κουβαράς επιλέγει
σταθερές σχέσεις τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή, αρκεί κάποιος να μην ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές του.

Βρέθηκε για πολλά χρόνια στο τιμόνι πολιτικών εκπομπών, όμως δηλώνει γοητευμένος από την Πειθαρχία και την αυστηρότητα των δελτίων. Στο τέλος της ημέρας η δημοσιογραφία είναι για εκείνον μια υπέροχη και συναρπαστική δουλειά. Ο Γιώργος Κουβαράς μίλησε στην Realife για όλους και για όλα!

Το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ έχει διαφορές από ένα δελτίο ιδιωτικού καναλιού;

Υπάρχουν δύο ειδών διαφορές αυτές που καθορίζονται από τους δημοσιογράφους που
φτιάχνουν ένα δελτίο ειδήσεων και αυτές που καθορίζονται από εξωγενείς παράγοντες. Οι πρώτες κρίνουν την ποιότητα του δελτίου, οι δεύτερες την ανεξαρτησία του. Για τις πρώτες κρινόμαστε εμείς από τον κόσμο, άρα δεν θα μπω στη σύγκριση, γιατί δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου. Για τις δεύτερες όμως θα σας πω ότι θεωρώ πως η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, γιατί ο σεβασμός βασικών αρχών ποιότητας πλουραλισμού και πολυφωνίαςαποτελεί υποχρέωσή της ενώ για
την ιδιωτική τηλεόραση εναπόκειται στη διακριτική της ευχέρεια.

Οι τηλεθεατές είναι απαιτητικοί με τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε ένα μεγαλύτερο βάρος;

Οι απαιτητικοί τηλεθεατές δεν είναι βάρος αλλά πρόκληση. Μακάρι να είναι απαιτητικοί και εμείς να μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Η ΕΡΤ έχει επενδύσει πολύ στην ενημέρωση. Ανάγκη των καιρών;

Αν σκεφτείτε ότιτα τελευταία χρόνια πηγαίνουμε από κρίση σε κρίση, είναι απολύτως λογικό ο κόσμος να ζητά έγκυρη ενημέρωση. Η ΕΡΤ με το νέο ενημερωτικό της κανάλι, το ERTnews, φιλοδοξεί να είναι η βασική τηλεοπτική πηγή ενημέρωσης 24 ώρες το 24ωρο. Ολος ο μηχανισμός των ειδήσεων εργάζεται γι' αυτόν τον στόχο και είμαι αισιόδοξος ότι τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά.

Κάνετε συνεργασίες διάρκειας. Πότε φεύγετε από μια δουλειά;

Είμαι σταθερός τύπος και αρκετά επίμονος. Οταν ξεκινάω κάτι, δεν το παρατάω εύκολα καιεπίσης δένομαι πολύ με τους συνεργάτες μου. Η μια περίπτωση είναι να φύγω πολύ γρήγορα, επειδή κάτι δεν μου πάει. Η δεύτερη είναι να φύγω ξαφνικά, γιατί κάποιος ξεπέρασε τα όριά μου, πράγμα που δεν ανέχομαι. Η τρίτη περίπτωση είναι να φύγω αργά και βασανιστικά επειδή ένιωσα ότι έκλεισε ένας κύκλος και δεν έχω πια τη διάθεση να το ξαναπροσπαθήσω. Γενικώς πάντως μου αρέσουν οι σταθερές
σχέσεις και σιπ ζωή και στη δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved