Πέθανε η Μπάρμπαρα Γουόλτερς - Η πιο προβεβλημένη γυναίκα στην αμερικανική τηλεόραση
Media

Πέθανε η Μπάρμπαρα Γουόλτερς - Η πιο προβεβλημένη γυναίκα στην αμερικανική τηλεόραση

Στα 93 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Γουόλτερς

Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ και φυσικά μια από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στην αμερικανική τηλεόραση.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News στο οποίο εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co. Ρόμπερτ Άιγκερ διευκρίνισε στο Twitter πως η Μπάρμπαρα πέθανε χθες στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε πέντε δεκαετίες, η Γουόλτερς κέρδισε 12 βραβεία Emmy, 11 από αυτά όταν ήταν στο ABC News

Η Γουόλτερς άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα της στην εκπομπή The Today Show του NBC News τα χρόνια του 1960, ως κειμενογράφος και παραγωγός. Έγραψε ιστορία όταν έγινε η συμπαρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του δικτύου, μαζί με τον Χάρι Ρίζονερ.

Αυτές τις πέντε δεκαετίες της καριέρας της η Μπάρμπαρα Γουόλτερς πήρε συνεντεύξεις από κάθε πρόεδρο και πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά τους Ρίτσαρντ και Πατ Νίξον, αλλά και από τους: Φιντέλ Κάστρο, Μάργκαρετ Θάτσερ, Μουάμαρ Καντάφι, Σαντάμ Χουσεΐν, Ανουάρ Σαντάτ, διάσημους καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved