Γιορτή της γυναίκας: Οι ρόλοι στην τηλεόραση που υμνούν τη γυναικεία φύση!
Media

Γιορτή της γυναίκας: Οι ρόλοι στην τηλεόραση που υμνούν τη γυναικεία φύση!

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και δεν θα μπορούσε η τηλεόραση να μην είχε να δείξει τη φετινή σεζόν μέσα από τη μυθοπλασία κάποιες γυναίκες που για πολλές από εμάς αποτελούν πρότυπο. 

Δυναμικές, ερωτευμένες, φοβισμένες, στοργικές μάνες, μάχιμες, αδικημένες, ταλαιπωρημένες από τα χτυπήματα της μοίρας, δίκαιες, αυτοκαταστροφικές...
Όλες τους έχουν μία θέση στην Ελληνική κοινωνία και τις βλέπουμε ανάμεσά μας...

imeragynaikas.jpg



Ας δούμε μία προς μία τις πρωταγωνίστριες της ελληνικής τηλεόρασης που δεν αποκλείεται κάποιοι από εμάς να τις έχουμε να πρωταγωνιστούν και στις ζωές μας…

Καλλιόπη Σταματάκη

sasmos_alphatv_official_332828670_713133983889514_5718926724254155708_n.jpg


Η καπετάνισσα, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν στη σειρά Σασμός είναι μία καθαρόαιμη Κρητικιά, η οποία δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της. Μπορεί να γίνει η λέαινα για τους δύο γιους της, Μαθιό και Αστέρη καθώς τους μεγάλωσε μόνη της όταν δολοφονήθηκε ο Βασίλης ο σύζυγός της. Είναι ικανή για χάρη τους να μπλεχτεί και με την παρανομία προκειμένου να τους βγάλει από δύσκολες καταστάσεις. Είναι η επικεφαλής της οικογένειας παρόλο που πολλές φορές καταντάει γραφική με την εμμονή της στις παραδόσεις. Είναι η μάνα που θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά της.

Βασιλική Σταματάκη

sasmos_alphatv_official_318576623_128498123385881_8399030234874965202_n.jpg


Η Βασιλική, επίσης από τον Σασμό, ρόλο που υποδύεται η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, είναι μία στοργική μητέρα και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Υπήρξε πάντα υποχείριο του κάθε άντρα που βρισκόταν δίπλα της. Πέρασε πολύ δύσκολα στο γάμο της αλλά η τύχη της χαμογέλασε για να καταφέρει τελικά να ζήσει τον παιδικό της έρωτα. Είναι ευτυχισμένη με τον Μαθιό όμως δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια για εκείνον. Τον υπερασπίζεται, δεν έχει δεύτερες σκέψεις για εκείνον όταν πέφτει στην αγκαλιά του παρόλο που εμείς γνωρίζουμε ως τηλεθεατές όλη την αλήθεια. Παίρνει πρωτοβουλίες αλλά πάντα με γνώμονα το πώς θα βοηθήσει και θα κάνει καλό σε κάποιο δικό της άνθρωπο. Δεν είναι απαιτητική, είναι νοικοκυρά, δεν είναι κουτσομπόλα και πάντα θέλει να βοηθάει τους γύρω της. Έχει μεγάλες αγωνίες για τον γιο της Νικηφόρο και πάντα είναι στοργική μαζί του. Είναι η μαμά που θα ήθελαν να έχουν όλοι και η πιστή σύντροφος που ψάχνουν να βρουν όλοι.

Αργυρώ Βρουλάκη

1677767244088-848344824-sasmos_alphatv_official_325478159_101124682878603_1306767791220339856_n.jpg


Είναι μία σύγχρονη γυναίκα που μεγάλωσε μακριά από τη μητρική φροντίδα όταν έχασε πολύ μικρή τον πατέρα της. Μεγάλωσε στην Αυστραλία για πάντα λαχταρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της και σε όλα όσα της είχαν λείψει. Η σχέση της με τον Αστέρη ξεκίνησε εντελώς απρόοπτα και απρόσμενα με την ίδια να παραδίνεται άνευ όρων σε αυτή τη σχέση. Τόσο άνευ όρων που κινδύνεψε να χάσει ακόμη και το παιδί της. Υπήρξε άδικη με το Αστέρη όμως δεν γνώριζε όλη την αλήθεια. Είναι από τις γυναίκες που ερωτεύονται βαθιά και για πάντα και παρόλο που πολλές φορές λύγισε και απαρνήθηκε τα αισθήματά της, ξέρει ποιο είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνει για να είναι ευτυχισμένη.

Ζέτα (Αυτή η νύχτα μένει)


Η Ζέτα υποδύεται η Ηλιάνα Μαυρομάτη στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει έχει περάσει πάρα πολλά από πολύ νεαρή ηλικία στη ζωή της. Άλλη στη θέση της θα μπορούσε να είχε χάσει το μυαλό της. Δεν έψαξε ποτέ για δεκανίκια. Η ζωή η ίδια της έμαθε πώς πρέπει να πατάει μόνη στα πόδια της και παρά το γεγονός πώς η Νίτσα της στάθηκε σαν μάνα όταν ήρθε η ώρα της κρίσης της είπε κατάμουτρα πως εκείνη είχε αγκιστρωθεί πάνω της και όχι η ίδια. Είναι δυναμική, διεκδικεί μέχρι εσχάτων τον άντρα που ποθεί αλλά έχει και αρκετό εγωισμό για να φύγει από μία σχέση όταν νιώθει ότι αδικείται. Έχει γονατίσει πολλές φορές στη ζωή της αλλά πάντα ξανά στέκεται στα πόδια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Νίτσα (Αυτή η νύχτα μένει)

1677767322860-492947093-aytihnyxtamenei_331650013_536107118504762_2714346202562794479_n.jpg


Η Νίτσα, ρόλο που υποδύεται η κορυφαία Κόρα Καρβούνη είναι μία γυναίκα που έχει χτυπηθεί πάρα πολλές φορές από τη μοίρα. Αυτά τα χτυπήματα την έχουν κάνει θηρίο. Ξέρει να κρύβει πολύ καλά τις πληγές της αλλά το δύσκολο παρελθόν της πάντα επιστρέφει για να τις θυμίσει ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανέναν. Για αυτό και έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί ποτέ ξανά συναισθηματικά με κανέναν γύρω της, κάτι που φυσικά δεν είναι φυσιολογικό και σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Είναι μία φοβισμένη γυναίκα που αυτομαστιγώνεται και αυτοτιμωρείται γιατί είναι ανάπηρη συναισθηματικά. Ο βιασμός της σε πολύ τρυφερή ηλικία τη βύθισε στο απόλυτο σκοτάδι στο οποίο προτιμά να ζει νιώθοντας αυτολύπηση. Άραγε θα καταφέρει να ξεφύγει από όλο αυτό;

Ελισάβετ (Μαύρο Ρόδο)


Η μοναχή Ελισάβετ, ρόλο που έχει αναλάβει η πολλά υποσχόμενη Φωτεινή Παπαθεοδώρου είναι μία νέα και όμορφη κοπέλα που αποφάσισε από πολύ νωρίς να αφοσιωθεί στο Θεό. Ξαφνικά στη ζωή της μπαίνει ένας άντρας για την κάνει ακόμα και να πετάξει τα ράσα από πάνω της. Θα υπάρξουν πολλές φορές που θα λυγίσει, που θα βρεθεί σε δίλημμα, που θα φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Με σύνεση, προσευχή και υπομονή όμως τα καταφέρνει πάντα να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για την ίδια και τους ανθρώπους που αγαπάει. Δεν έχει καμία σχέση με τα κορίτσια της ηλικίας της την εποχή της. Δεν ακούει πάντα την καρδιά της αλλά τα «πρέπει», αφήνοντας σχεδόν πάντα πίσω της «θέλω» της. Δεν είναι άβουλη και ας φαίνεται έτσι. Είναι χαμηλών τόνων και πάντα προσέχει τις κινήσεις της προκειμένου να μου γράψει τους γύρω της.

Άννα Ροδίτη (Παγιδευμένοι)

pagidevmenoi.ant1tv_333739682_221767456886483_3695566153754755319_n.jfif



Η Άννα, την οποία υποδύεται με μεγάλη επιτυχία φέτος στη σειρά Παγιδευμένοι η Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ, είναι μια νεαρή, μάχιμη δικηγόρος. Έξυπνη, σπιρτόζα, πεισματάρα και δυναμική, επιζητεί πάντα την αλήθεια, ακόμα και αν χρειάζεται να τη μάθει με παράτυπους τρόπους. Μοιάζει σαν να είναι αρχηγός και προστάτης της οικογένειάς της. Αποφεύγει τις στιγμές αδυναμίας και θέλει πάντα να δείχνει δυναμική. Δεν την ενοχλεί να ξεγυμνώνεται για να εκφράσει τα συναισθήματά της, όμως έχει αρκετό εγωισμό για να πει «όχι» ακόμα και στους ανθρώπους που αγαπά, αν νιώθει ότι αδικείται. Δείχνει εύθραυστη αλλά ξέρει πάντα να αναγεννιέται από τις στάχτες της.

Μιράντα (Ο παράδεισος των κυριών)

Eyaggelia-Syriopoyloy.jpg



Η Μιράντα που υποδύεται η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι αυστηρή, μεθοδική, επιφυλακτική, εργασιομανής και απαιτητική, δεν συγχωρεί εύκολα και δεν κάνει ποτέ τα στραβά μάτια. Παρουσιάστηκε αρχικά ως απόμακρη, ψυχρή, κλειστή και αποστασιοποιημένη, όμως κατά βάθος είναι συναισθηματική και δείχνει κατανόηση στα προβλήματα των άλλων.
Έχει περάσει πολλά στη ζωή της και παρά το γεγονός ότι

Αμαλία Μπουραντά (Ο Παράδεισος των κυριών)

Natasa-E3hntabelwnh.jpg



Η Νατάσα Εξηνταβελώνη επέστρεψε δυναμικά στο τηλεοπτικό τοπίο με έναν ρόλο που φαίνεται να της ταιριάζει γάντι. Υποδύεται την Αμαλία Μπουραντά στη σειρά ο παράδεισος των κυριών, μία νεαρή κοπέλα που δεν της λείπει απολύτως τίποτα. Προέρχεται από πλούσια οικογένεια και όπως έχουμε δει στη σειρά, η ζωή της ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Ο ξαφνικός βιασμός της όμως και η μετέπειτα εγκυμοσύνη φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή της και η ίδια φτάνει να δυστυχήσει.
Παλεύει με τους δαίμονες της αλλά ξέρει ότι πρέπει να κάνει το σωστό για την κλειστή κοινωνία στην οποία ζει. Μετά την είδηση της εγκυμοσύνης παντρεύεται τον βιαστή της γνωρίζοντας ότι αυτό θα βάλει την ταφόπλακα στη δυστυχισμένη ζωή της. Απαρνείται τον μεγάλο της έρωτα για τον Ντίνο και κάνει αυτό που προστάζουν τα κοινωνικά στερεότυπα προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδί της που όμως δεν θα ντρέπεται για εκείνη τις επιλογές της. Είναι η επιτομή της καταπιεσμένης γυναίκας που φυσικά θέλουμε άμεσα να δούμε να εξαλείφεται από την Ελληνική κοινωνία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved