Νικολέτα Κοτσαηλίδου του «Κάνε Ότι Κοιμάσαι»: «Όλοι έχουμε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές»
Media

Νικολέτα Κοτσαηλίδου του «Κάνε Ότι Κοιμάσαι»: «Όλοι έχουμε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές»

Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου περιγράφει την εικόνα που έχει η ίδια για την ηρωίδα της αλλά και για τη σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι» με τους φανατικούς τηλεθεατές.

Ένας από τους ρόλους που έχουν αγαπηθεί και συζητηθεί πολύ στο Κάνε ότι Κοιμάσαι είναι αυτός της αστυνομικού, που υποδύεται η Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Η ηθοποιός μιλάει για τη σειρά και τον ρόλο της.

Τι έχετε αγαπήσει στην Άννα; Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον διαβάζοντας αυτόν το ρόλο;

Θαυμάζω πολλά στην Άννα, αλλά κυρίως το πάθος, την αφοσίωση και την εντιμότητά της. Συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της αστυνομικού που ο καθένας μας θα ήθελε να έχει δίπλα του για να νιώθει ασφάλεια.

Η Άννα περιμένει μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή της. Τι είναι αυτό με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη;

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει στη ζωή της, χάνοντας έναν πολύ δικό της άνθρωπο, είναι ότι έρχεται αντιμέτωπη με τις αρχές και την ηθική τής. Προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να λύσει μόνη της το μυστήριο, γιατί δεν έχει σύμμαχο τον Ίσσαρη όσον αφορά αυτά που σκέφτεται και τα άτομα που υποπτεύεται. Προσπαθεί να βρει τη λύση μόνη της. Η Άννα καλείται πλέον να τεστάρει τα όριά της, τις δυνάμεις της και από τον πόνο της αρχίζει και αυτή να φλερτάρει με την ιδέα της αυτοδικίας, που αποτελεί, άλλωστε, έναν από τους κεντρικούς άξονες της σειράς. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει ακριβώς για έναν αστυνομικό αφού, ούτως ή άλλως, τις κινήσεις που κάνει πς κάνει για να συλλάβει κάποιον. Ας πούμε, όμως, όπ από τη μεγάλη της θλίψη αρχίζει να βασανίζεται από σκέψεις που δεν την απασχολούσαν μέχρι τώρα. Προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μόνη της, όσο γίνεται, καθώς διαφωνεί με τον Ίσσαρη. Μπαίνει σε μια κατάσταση να νιώθει όπως ένιωθε ο Νικόλαςτους τελευταίους μήνες.

KOTSAILIDOU.jpg

Μέσα σε όλα αυτά, η Ρέα την προσεγγίζει και της λέει ότι ο Λευτέρης δεν την έχει ξεπεράσει. Ουσιαστικά, και στα προσωπικά της είναι μπλεγμένη. Ανακαλύπτει ότι ο πρώην σύζυγός της διατηρεί ακόμη αισθήματα για εκείνη, παρότι προχώρησε στη ζωή του.

Η Άννα δεν επηρεάζεται και ίσα ίσα, για ακόμα μία φορά, σε σχέση με όλα αυτά που γίνονται με τη Ρέα και τον Αευτέρη, αποδεικνύει με τις πράξεις της τη μεγαλοψυχία της. Δεν επηρεάζεται και δεν μπλέκεται συναισθηματικά όταν έρχεται η Ρέα να τη βρει. Βοηθά τον πρώην άντρα της να προχωρήσει τη ζωή του. Βοηθά και τη Ρέα, που, μέχρι να τη γνωρίσει, δεν ήταν κι ένας άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελε να έχει επαφές. Ωστόσο, μπροστά στην ψυχολογική εικόνα της Ρέας, βλέπουμε την Άννα να λυγίζει - και αυτό είναι συγκινητικό. Το να βάζει, δηλαδή, στην άκρη εγωισμούς και παρελθόν και να βοηθά έναν άνθρωπο να προχωρήσει παρακάτω. Στην προκειμένη περίπτωση τη Ρέα, την οποία βοηθά να ξεκαθαρίσει το μπλέξιμο που έχει στο κεφάλι της, γιατί θέλει πολλή δύναμη και από τη δική _ της την πλευρά να πάει να μιλήσει στην Άννα για να δει τι γίνεται, για να ορίσει το μέλλον της.

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» , είναι η πρώτη ελληνική I σειρά που πραγματεύεται με τόσο ρεαλιστικό τρόπο το bullying στα σχολεία. Εσείς, ως μαθήτρια αλλά και ως επαγγελματίας αργότερα, έτυχε να βιώσετε κακοποιητικές συμπεριφορές;

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι, λίγο η πολύ, όλοι έχουμε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές· Άλλοι σε μικρότερο βαθμό -ευτυχώς- και άλλοι, δυστυχώς, σε μεγαλύτερο, σε σημείο που να τους αφήνει ένα πολύ βαθύ τραύμα. Με αυτή την έννοια, κι εγώ έχω τέτοιες εικόνες από το σχολείο γιατί τα παιδιά είναι πολύ σκληρά, οπότε πρέπει να είσαι ένα πολύ αγαπητό και δημοφιλές παιδί για να αποφύγεις το bullying - και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα σου συμβεί. Είναι τόσο άγριος ο κόσμος των παιδιών που νομίζω ότι κανείς δεν γλιτώνει, χωρίς να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Κάποιοι το ζουν λιγότερο και κάποιο περισσότερο και κατ’ επανάληψη.

kotsailidou-1.jpg

Εσείς πώς το βιώσατε στα παιδικά σας χρόνια;

Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, διότι είναι πολύ κρίμα να μιλήσω για σχετικά μικρά πράγματα όταν υπάρχουν παιδιά που έχουν έρθει αντιμέτωπα με πολύ σκληρές καταστάσεις. Ήταν δυο τρεις συμπεριφορές που δεν μου έχουν αφήσει κάποιο τραύμα, ωστόσο με έφεραν σε επαφή με το bullying.

Η σειρά έχει αγαπηθεί πολύ, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τα πρώτα δέκα επεισόδια στο ERTFLIX. Είναι πολύ σημαντικό ότι έκανε αυτή την καταγραφή στην ελληνική κοινωνία. Ως μέρος αυτής της δουλειάς, πώς το βιώνετε:

Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη που μια τόσο άρτια σειρά βρίσκει ανταπόκριση. Δικαίως έχει αυτή την τηλεθέαση. Μόνο χαρά, ευλογία και ευγνωμοσύνη νιώθω που αποτελώ μέρος αυτής της δουλειάς. Θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες είναι υπέροχο όταν τις αγκαλιάζει ο κόσμος. Έχει ένα συγκλονιστικό σενάριο, το οποίο πραγματεύεται θέματα που δεν αγγίζουμε εύκολα στην ελληνική τηλεόραση, εξαιρετικούς ηθοποιούς, ένα εκπληκτικό συνεργείο και φανταστικούς σκηνοθέτες.

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved