Χρήστος Ανθόπουλος: H εκπομπή στο Action 24, τα ταξίδια και ο λαός που δεν θα ξεχάσει ποτέ
Media

Χρήστος Ανθόπουλος: H εκπομπή στο Action 24, τα ταξίδια και ο λαός που δεν θα ξεχάσει ποτέ

Για το πρόγραμμα «Έεε ρε κόσμε» που παρουσιάζει στο ACTION 24 και για όλα όσα του πρόσφεραν τα ταξίδια του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χρήστος Ανθόπουλος.

Η εκπομπή που παρουσιάζετε στο ACTION 24 τιτλοφορείται «Έεε ρε κόσμε». Μιλήστε μας για τους ανθρώπους που συναντάτε στις περιπλανήσεις σας ανά τον πλανήτη;

«Έχουν πολλές διαφορές, αλλά και πάρα πολλές ομοιότητες. Στη βάση μας, όλοι είμαστε ίδιοι, αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι η κουλτούρα των λαών. Το ομορφότερο δώρο των ταξιδιών είναι ότι διευρύνουν τους ορίζοντές μας, ανοίγουν το μυαλό μας. Στα μάτια μου όλη η γη μοιάζει με έναν τόπο».

christosanthopoulos_350865826_807649614116772_7343397268527155140_n.jpg

Στο πλαίσιο της εκπομπής σας έχετε ταξιδέψει από την Κούβα και το Μεξικό ως την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Πόσες διαφορές έχουν οι κουλτούρες αυτών των λαών που βρίσκονται κυριολεκτικά στα δύο άκρα της Γης;

«Δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε. Στο Μεξικό, π.χ., επειδή πριν πάω άκουσα πάρα πολλά, ότι δηλαδή είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα, είδα το ακριβώς αντίθετο. Φυσικά υπάρχουν και εκεί επικίνδυνες περιοχές, αλλά οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικοί. Το ίδιο και στην Αίγυπτο. Λάτρεψα επίσης τη γαστρονομία του Μεξικού και μου άρεσε η φιλοσοφία του λαού του. Είναι πολύ κοντά σε εμάς. Ζουν το τώρα και αυτό είναι υπέροχο. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το παρελθόν ούτε το μέλλον»

Εσείς ζείτε το παρόν;

«Προσπαθώ με βάση αυτήν τη φιλοσοφία να το πράττω. Πολλές φορές φτάνεις στο επόμενο βήμα και αναπολείς το προηγούμενο. Θέλω, όμως, να ζω τη στιγμή».

christosanthopoulos_354523512_283029724107203_407731132486559208_n.jpg

Ποιος λαός σάς συγκίνησε περισσότερο;

«Οι Μεξικανοί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, π.χ., μια μέρα που ψάχνοντας ένα συγκεκριμένο μέρος ρωτήσαμε έναν ντόπιο, ο οποίος έκλεισε το μαγαζί του προκειμένου να μας εξυπηρετήσει και να μας οδηγήσει ο ίδιος εκεί. Παντού γύρω μας υπήρχαν μόνο χαμογελαστοί άνθρωποι. Με εξέπληξαν ευχάριστα οι Μεξικανοί»

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σας για τα ταξίδια;

«Λατρεύω τα ταξίδια από τα παιδικά μου χρόνια. Θεωρώ πως η καλύτερη επένδυση στη ζωή δεν είναι τα ακίνητα, αλλά οι εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις γνωρίζοντας έναν άλλο πολιτισμό. Το πρώτο ταξίδι μου το έκανα στην εφηβεία μου, στην πρώτη λυκείου, όταν πήγα στο Λονδίνο στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Θυμάμαι ακόμη τα συναίσθημα που βίωσα βλέποντας αυτήν τη μητρόπολη του κόσμου, το πόσο με ιντρίγκαρε. Αισθάνομαι ευτυχισμένος που πλέον μπορώ να το κάνω ως δουλειά», λέει στο 7 μέρες tv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved