Μαρία Φαραντούρη: Ο Μίκης, η συνάντηση με τον Τζον Λένον, ο γάμος και η αγωνία της ως μητέρα
Media

Μαρία Φαραντούρη: Ο Μίκης, η συνάντηση με τον Τζον Λένον, ο γάμος και η αγωνία της ως μητέρα

Η Μαρία Φαραντούρη σε μία σπάνια τηλεοπτική της συνέντευξη, μίλησε στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου και την εκπομπή Δύο στις 10 για τη ζωή της, τις συνεργασίες της αλλά και την ιδιότητά της ως μητέρα για τον μονάκριβο γιο της που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον Τηλέμαχο Χυτήρη. 

«Μέντοράς μου είναι ασφαλώς ο Μίκης. Υπήρχαν διαστήματα που μου έγραψε έργα ο Χατζηδάκις. Ήταν αντίθετοι ως χαρακτήρες αλλά ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και δημιουργικά και πνευματικά και φιλικά. Ήταν πολύ φίλοι, το σύστημα τους ήθελε χωριστά» αποκάλυψε η Μαρία Φαραντούρη και συνέχισε:

«Πήρα ένα γράμμα από τον Μίκη, κρυβόταν να μην τον πιάσει η Χούντα. Μου έγραψε “πάρε κάποιους μουσικούς και φύγε στο εξωτερικό”. Μας συμπαραστάθηκαν οι Γάλλοι. Τα χρήματα από τις περιοδείες τα έπαιρνε μια ομάδα και τα έφερνε στις οικογένειες των φυλακισμένων και των εξορισμένων από τη Χούντα».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μίλησε επίσης για τη γνωριμία της με μέλη των θρυλικών Beatles: «Οι Beatles με ρωτήσανε για τον Μίκη. Είχα συναντήσει τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο.

farantouriss.jpg

Όταν βιώνεις τις καταστάσεις ρίχνεις το βάρος στο πώς να το αντιμετωπίσεις. Ασφαλώς ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με ιστορικά γεγονότα. Μετά από χρόνια βλέπεις πώς έχεις επιδράσει. Φυσικά δεν θέλω αυτή η εποχή να περάσει στη λήθη».

Σε ό,τι αφορά τον γάμο της με τον Τηλέμαχο Χυτήρη και πώς έγινε η γνωριμία τους, η Μαρία Φαραντούρη θυμήθηκε: «Σε περιοδεία στην Ιταλία ζήτησα να έρθουν φοιτητές που ξέρουν καλά τη γλώσσα για να μεταφράσουν τα τραγούδια. Ήρθε ο Χυτήρης, είδε τα κείμενα, έτσι συνδεθήκαμε, γίναμε φίλοι, μετά ήρθε στο Παρίσι με είδε και σιγά σιγά διαμορφώθηκε η σχέση μας».

Τέλος αναφέρθηκε και στην ιδιότητά της ως μητέρα για τον γιο της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα άγχος ως μητέρα. Αλλά προσπάθησα να μην είναι μεγάλο το τραύμα της απουσίας μου στον γιο μου. Να φανταστείτε ότι μέχρι 1,5 χρονών είχα γυναίκα και τον έπαιρνα μαζί μου».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved