Λευτέρης Ελευθερίου: «Αποδεσμεύτηκα από τη εικόνα του κωμικού & δημιουργήθηκε χώρος για την εξέλιξη»
Media

Λευτέρης Ελευθερίου: «Αποδεσμεύτηκα από τη εικόνα του κωμικού & δημιουργήθηκε χώρος για την εξέλιξη»

Αν κι έχει καταγραφεί στην συνείδηση του κοινού ως κωμικός ηθοποιός, ο Λευτέρης Ελευθερίου τη φετινή σεζόν έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά «Μετά τη φωτιά» του ΑΝΤ1 σε ένα απόλυτα κόντρα ρόλο. 

Υποδυόμενος τον Άρη Βενιέρη, έρχεται με την ερμηνεία του να αποδείξει ότι ένας καλός ηθοποιός μπορεί να ελιχθεί με την ίδια ευκολία τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα. Και μπορεί σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση να γελούσατε με τους ήρωες που ενσάρκωνε, αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά...

META-TH-FWTIA-EP.-01-(1).jpg

Η ανακοίνωση του ονόματός σας στο καστ της σειράς ήταν μια έκπληξη, καθώς στην τηλεόραση σας έχουμε δει κυρίως σε κωμωδίες. Το «Μετά τη φωτιά» ήταν και για σας έκπληξη και πρόκληση;

«Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε δραματική σειρά. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια με την μετάταξη πολλών ηθοποιών από την κωμωδία στο δράμα, άρχισαν να σπάνε τα στεγανά και η εικόνα που είχαμε στην Ελλάδα για την μονοδιάστατη πλευρά των καλλιτεχνών όσον αφορά την υπηρεσία τους σε ένα από τα δύο είδη. Το είχα ζηλέψει αυτό. Δεν το είχα εκφράσει ποτέ και όποτε μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω σε σειρές που μου είχαν προτείνει, δεν έκανα το βήμα λόγω έλλειψης χρόνου γιατί οι ρόλοι αυτοί απαιτούν πολύ διάβασμα και βαθιά ψυχαναλυτική δουλειά. Λένε ότι π κωμωδία είναι πιο δύσκολη, αλλά και το δράμα έχει εξίσου μεγάλες δυσκολίες. Για μένα η καλύτερη χρονική στιγμή ήταν τώρα και μου δόθηκε η ευκαιρία να επενδύσω σε αυτό το είδος μέσα από αυτή τη δυνατή σειρά. Αποδεσμεύτηκα κι εγώ από τη εικόνα του κωμικού που είχα και μέσα μου και δημιουργήθηκε ο χώρος για να έχω αυτή την καλλιτεχνική εξέλιξη. Γιατί εξέλιξη είναι να αλλάζεις και ήρθε μέσα από έναν άνθρωπο που είναι και ηθοποιός και γνώστης του αντικειμένου, του σκηνοθέτη μας Γρηγόρη Καραντινάκη που με σκέφτηκε».

Προφανώς διέκρινε σε εσάς ότι μπορείτε να υπηρετήσετε έναν άκρως «κόντρα» ρόλο.

«Ήθελε να δει από ένα κωμικό ηθοποιό αυτή την αντίθεση με ένα «μαύρο» χαρακτήρα. Έχω την εικόνα του γελαστού και καλού παιδιού και είναι όντως πρόκληση ο χαρακτήρας αυτός του Άρη Βενιέρη γιατί τέτοιοι ήρωες σε φέρνουν σε πολύ μαύρες σου στιγμές. Μην ξεχνάμε πως η δουλειά του ηθοποιού, εκτός από αυτά που έχει να πει, είναι να κάνει και ανάκληση συναισθημάτων, να βρει τι υπάρχει κάτω από τα λόγια ή τι δεν υπάρχει που πρέπει να δούμε. Είναι μια δύσκολη κι επίπονη διαδικασία».

Ποια εντύπωση σχηματίσατε για τον Άρη Βενιέρη από γραφής και ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη για εκείνον;

«Διαβάζοντας το σενάριο άρχισε να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι ένας χαρακτήρας πολύ φοβισμένος, πολύ αδύναμος και εξαρτημένος από τους γύρω του που φορά το ακριβώς αντίθετο προσωπείο. Είναι ο πιο ισχυρός όλων και οι πάντες τον έχουν ανάγκη, θέλει να του δείχνουν σεβασμό, αλλά και να τους αποπνέει φόβο. Αυτή είναι η πρώτη μου σκέψη αν και ο ρόλος χρήζει πολύ πιο βαθιάς ανάλυσης».

META-TH-FWTIA-4.jpg

Επειδή είναι ο κακός της ιστορίας, του έχετε βρει ελαφρυντικά; Τι τον ώθησε να δημιουργήσει αυτόν τον χαρακτήρα;

«Ως Λευτέρης ακόμη δεν μπορώ να βρω ελαφρυντικό σε έναν άνθρωπο που κακοποιεί, χτυπάει και είναι επικίνδυνος. Ως Άρης Βενιέρης βρίσκω πολλές δικαιολογίες. Ζούμε σε μια κοινωνία πολύ σκληρή κι αν δεν πατήσεις εσύ επί πτωμάτων θα σε πατήσουν οι άλλοι. Αν θέλεις να φτάσεις ψηλά, ανάλογα από πιο περιβάλλον προέρχεσαι, πρέπει να είσαι αυτός που θα πατήσεις πρώτος».

Πηγή: TV 24

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved