Απασφάλισε ο Σμαραγδής: «Αυτούς που έγραψαν αρνητικά κείμενα για τις ταινίες μου τους λυπάμαι»
Media

Απασφάλισε ο Σμαραγδής: «Αυτούς που έγραψαν αρνητικά κείμενα για τις ταινίες μου τους λυπάμαι»

Στην κάμερα της εκπομπής The Break μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην επιτυχία που έκαναν οι ταινίες τους ενώ εξέφρασε και την άποψη τους για τους κριτικούς.

smaragdis-(5).jpg

«Με ρωτάνε συχνά πώς διάλεξα τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να παίξει τον Καζαντζάκη και τους απαντώ “έλα ντε”. Όταν πήγα στον Λάκη Λαζόπουλο για τον Ελ Γκρέκο, του πήγα ένα σκίτσο, έβαλε το σενάριο μπροστά του και λέει “θα κάνει πάνω από 1 εκατομμύριο εισιτήρια”. Και έκανε 1,200 εκατομμύρια.

Πάντα έκανα αυτό που πίστευα ότι πρέπει να κάνω, δεν άκουγα κανέναν. Ο βασικός σύμβουλος και κριτής ήταν η σύζυγός μου, Ελένη, και ήταν η πρώτη που θα μπορούσε να κάνει αντικειμενική εκτίμηση. Είναι δύσκολα τα πράγματα χωρίς τη σύζυγό μου. Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να κάνω αυτή την ταινία του Καποδίστρια έτσι ώστε να μην είναι μακριά από αυτό που αισθάνθηκε η Ελένη διαβάζοντας το σενάριο.

smaragdis-(6).jpg

Κριτικές δεν διαβάζω για τις δουλειές μου. Δεν είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για κανέναν. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μεσολαβήσει ανάμεσα σε ένα οποιοδήποτε έργο με την ψυχή του οποιουδήποτε θεατή; Κανείς. Τα έργα γίνονται για να πάρουν ο ανθρώπινες ψυχές ό,τι θέλουν, στην ουσία δύναμη ψυχής! Στο πάτωμα που βρίσκονται οι κριτικοί κινηματογράφου είναι το υπόγειο.

smaragdis-(7).jpg

Όπου παίχτηκε ο Καζαντζάκης στο εξωτερικό πήρε βραβεία, τρομερά σχόλια. Εδώ συνέβησαν αυτά που συμβαίνουν πάντα από τις κατώτερες ψυχές. Αυτούς που έγραψαν αρνητικά κείμενα για τις ταινίες μου τους λυπάμαι! Κριτής των πάντων είναι ο χρόνος!», είπε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Δες το απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved