Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν γίνεται οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν για την εισβολή»
Media

Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν γίνεται οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν για την εισβολή»

Ο Στέφανος Μιχαήλ πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά του MEGA «Famagusta», η οποία παρουσιάζει τα δεινά που πέρασε η Κύπρος εξαιτίας της τουρκικής εισβολής του 1974.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη νέα σειρά του MEGA, με τίτλο «Famagusta»;

Με πήρε τηλέφωνο ο Αντρέας Γεωργίου και μου έκανε την πρόταση. Έχουμε πολύ καλή σχέση, όπως και με τον Κούλλη Νικολάου, οπότε πάντα είχαμε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε ξανά.

Ήταν κάτι που ήθελες να συμβεί;

Εννοείται ότι ήθελα να συνεργαστώ ξανά μαζί τους. Βασικό αισθάνομαι ότι με αυτούς τους ανθρώπους δεν χώρισα ποτέ. Μπορεί να κάναμε μια παύση στη συνεργασία μας, αλλά είμαστε φίλοι εδώ και ΐ2 χρόνια. Με τον Αντρέα και τον Κούλλη ξεκινήσαμε μαζί, μας δένει μια φιλία, δεν έχουμε μια απλή επαγγελματική συνεργασία. Όταν δουλεύω μαζί τους, νιώθω σαν να είμαι στο «σπίτι» μου.

Η συμμετοχή σου στη σειρά «Famagusta» δημιουργεί κάποιο επιπλέον συναισθηματικό βάρος, λόγω τού ιστορικού γεγονότος με το οποίο καταπιάνεται, που είναι η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο;

Βέβαια, αισθάνομαι πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά. Δεν με αφορά τόσο η επιτυχία -που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει- αλλά το κομμάτι της Ιστορίας που παρουσιάζεται μέσω αυτής. Ως Κύπριος, νιώθω τιμή και υποχρέωση να λάβω μέρος σε ένα εγχείρημα το οποίο προβάλλει τα μεγάλα δεινά που συνέβησαν στην πατρίδα μου. Είναι σημαντικό να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό το γεγονός... Δεν γίνεται οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν για την εισβολή και την Κατοχή που συνέβη στην Κύπρο πριν από 50 χρόνια. Μάλιστα, ο πόλεμος που έγινε και τα δεινά που τράβηξε ο κυπριακός ελληνισμός ήταν η αιτία να πέσει η χούντα και να επανέλθει η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Υπάρχει κάποια ιστορία της οικογένειάς σου από την τουρκική εισβολή, την οποία θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Η δική μου οικογένεια δεν κατάγεται από το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, όμως ο αδελφός του πατέρα μου ήταν στρατιώτης στον πόλεμο. Ήταν τυχερός και επέζησε. Όμως, βλέποντας πόσο πόνο έχει ακόμα μέσα της η γιαγιά μου, που τον έψαχναν χωρίς να γνωρίζουν αν ζει ή αν πέθανε, διαπιστώνω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεπεράσει όσα έγιναν. Δυστυχώς, αυτές οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, είπε ο Στέφανος Μιχαήλ στο περιοδικό Mytv.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved